Το «Μπες στο κλίμα» ταξιδεύει στη Χαλκίδα

05/03/2012

Το «Μπες στο κλίμα» με τον Πέτρο Κουμπλή, ταξιδεύει στη Χαλκίδα το Σάββατο 10 Mαρτίου στις 11.00 το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εκεί γνωρίζουν τον Γιάννη και τη Νόνα Μέξη, ένα ζευγάρι που παντρεύτηκε πριν 10 χρόνια και εδώ και καιρό ήθελε να αναβαθμιστεί ενεργειακά το σπίτι τους. Πρόκειται για μια παλαιά κατοικία στη Χαλκίδα – χτίστηκε το 1952 – που είχε πολλά προβλήματα με την μόνωση και την θέρμανση. Υγρασία στους τοίχους, παλαιά κουφώματα ανάγκαζαν το ζευγάρι να ξοδεύει ένα υπέρογκο ποσό για πετρέλαιο αλλά και ξύλα για το παλαιό τους τζάκι. Η εκπομπή άλλαξε για πάντα την καθημερινότητά τους, αφού μονώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της τοιχοποιίας, αντικαταστάθηκε το παλαιό τζάκι με νέο ενεργειακό που συνδέθηκε με τα σώματα του καλοριφέρ και πια το σπίτι θερμαίνεται μόνο με την καύση ξύλου.
Και ο Γιάννης και η Νόνα προσπαθούν να ζουν και να σκέφτονται οικολογικά. Χρησιμοποιούν καθημερινά το ποδήλατό τους . Το ζευγάρι μαζί με τον παρουσιαστή της εκπομπής Πέτρο Κουμπλή ανακύκλωσε παλαιές συσκευές αλλά και συσκευασίες στους μπλε κάδους.

Στο επεισόδιο περιλαμβάνονται οι εξής ενότητες: « Χωματερές και περιβάλλον», «Ηλεκτρικά αυτοκίνητα», οδοιπορικό της εκπομπής στον δήμο Δράμας όπου ο δήμαρχο της πόλης κ. Κυριάκος Χαρακίδης μιλά για τις οικολογικές δράσεις της τοπικής κοινωνίας, παρουσίαση του Άλεξ Οικονομίδη, ενός ελληνολιβανέζου που έχει αφιερώσει τη ζωή του για να προωθήσει την ιδέα των λαχανόκηπων στις ταράτσες των σπιτιών εκείνων που ζουν στις μεγαλουπόλεις, στην ενότητα της εκπομπής «Άνθρωποι».
Και όπως πάντα, αποχαιρετούν τους τηλεθεατές με ένα βίντεο οικολογικού ενδιαφέροντος που προσφέρει «τροφή για σκέψη».


Συντελεστές
Παρουσίαση: Πέτρος Κουμπλής
Project Manager:Αχιλλέας Συρίγος
Σκηνοθεσία: Ηλίας Αποστολίδης
Αρχισυνταξία: Ανδρέας Τζίφας
Οργάνωση Παραγωγής: Ολυμπία Νάκη
Παραγωγή: GV PRODUCTIONS


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.