«Οι Νέοι Φάκελοι» για τη φοροδιαφυγή

20/01/2012

«Οι Νέοι Φάκελοι» ανοίγουν τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ με το δεύτερο μέρος της πολύμηνης έρευνας για την μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

Το δεύτερο μέρος της μεγάλης έρευνας του Τάσου Τέλλογλου και της Μαριάννας Κακαουνάκη για την μεγάλη φοροδιαφυγή και το αν επιτέλους πρόκειται να πιαστεί.
«Οι Νέοι Φάκελοι» ακολουθούν τις έρευνες μίας από τις πέντε ειδικές ομάδες που δημιουργήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών με στόχο τον έλεγχο της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και των υψηλών εισοδημάτων.
Η εκπομπή αναζητά τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της δουλειάς της ομάδας και προσπαθεί να καταγράψει μέσα από αυτά το μέγεθος της φοροαπάτης που διέφευγε από τα κρατικά ταμεία για ολόκληρες δεκαετίες.
«Οι Νέοι Φάκελοι» συνεχίζουν την έρευνα σε αρχεία, αποθήκες και εφορίες, ενώ η κάμερα της εκπομπής βρίσκεται αναπάντεχα μπροστά στην ανακάλυψη μιας υπόθεσης φοροδιαφυγής που διήρκεσε δεκαετίες. Για πρώτη φορά, εφοριακοί, ελεγκτές και υπεύθυνοι του φοροελεγκτικού μηχανισμού αποκαλύπτουν τι ακριβώς πάει στραβά στη συλλογή φόρων από τα υψηλά εισοδήματα, ενώ «Οι Νέοι Φάκελοι» αναζητούν την άκρη σε μια μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής που «τάραξε τα νερά» σε μαρίνες, ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής και φορολογούμενους που για χρόνια απέφευγαν να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούσαν.


ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ online
Όλες οι συνεντεύξεις και οι έρευνες της εκπομπής βρίσκονται στην ανανεωμένη ιστοσελίδα των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ (www.folders.gr). Ακόμη, η ομάδα της εκπομπής προσφέρει διαρκή ενημέρωση στο twitter (twitter.com/foldersgr) αλλά και στην σελίδα NEOI ΦΑΚΕΛΟΙ στο facebook και το Youtube (youtube.com/foldersgr) και την διαδικτυακή πλατφόρμα Debategraph (debategraph.org/foldersgr).
Παρουσιάζουν: Αλέξης Παπαχελάς, Τάσος Τέλλογλου, Σοφία Παπαϊωάννου
Αρχισυνταξία: Άγγελος Πετρόπουλος
Δημοσιογραφική Ομάδα: Ελένη Βαρβιτσιώτη, Μαριάννα Κακαουνάκη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τσίγκος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίνα Φούφα
Μοντάζ – Επιμέλεια Βίντεο: Απόστολος Νικολαΐδης, Γωγώ Μπεμπέλου
Οπερατέρ: Χρήστος Αραμπατζής, Θοδωρής Κωνσταντίνου
Υπεύθυνη παραγωγής: Χριστίνα Φραγκιά
Οργάνωση Παραγωγής: Χρήστος ΚάτσικαςΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 23.00 στον ΣΚΑΪ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.