«Φυσητήρας: ο ευγενικός γίγαντας» στο "Ναυτίλο" του ΣΚΑΪ

10/06/2011

Ο «Ναυτίλος», η πρώτη Ελληνική διαδραστική τηλεοπτική σειρά για τις θάλασσές μας, στο επεισόδιο του Σαββάτου 11 Ιουνίου στις 11 το πρωί ακολουθεί τον «Φυσητήρα: τον ευγενικό γίγαντα».

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), το μοναδικό ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στη θαλάσσια έρευνα, παρουσιάζει τη σειρά ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, που εξερευνά το θαλάσσιο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου (Αιγαίο Πέλαγος) και της Μαύρης Θάλασσας.

Σε αυτό το επεισόδιο, οι άγνωστοι γίγαντες των ελληνικών θαλασσών. Μια τυχαία συνάντηση αποτελεί την αρχή μιας αποστολής και το όνειρο της συνάντησης με τους πρωταθλητές του υδάτινου κόσμου μας.
Η ομάδα θαλάσσιων επιστημόνων του ΕΛΚΕΘΕ, δυτών και κινηματογραφιστών, με επικεφαλής τον Δρ. Βαγγέλη Παπαθανασίου, Διευθυντή Ερευνών, διαπλέουν τις ελληνικές θάλασσες με σκοπό την κατανόηση και καταγραφή του φυσικού πλούτου και των προβλημάτων της υποβρύχιας ζωής. Σκοπός της ομάδας είναι η καταγραφή του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η εξερεύνηση του πλούτου της υποθαλάσσιας ζωής.

Ο «Ναυτίλος» είναι μια εντυπωσιακή παραγωγή της οποίας τα γυρίσματα έχουν κρατήσει τρία χρόνια με περισσότερες από 80 πλεύσιμες μέρες αποστολής στις θάλασσες της Ελλάδας, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Από τον Σεπτέμβριο του 2007 όταν και ξεκίνησε σε συνεργασία με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., συμμετείχαν πάνω από 50 Έλληνες ερευνητές, και πλήρωμα 25 ναυτικών του Ωκεανογραφικού πλοίου «Αιγαίο».

Τα εξωτερικά και υποβρύχια πλάνα, είναι γυρισμένα σε High Definition με κάμερες υψηλών προδιαγραφών, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για τον ήχο και τον φωτισμό, ενώ τα animations και τα 3D μοντέλα παρουσιάζουν στον θεατή σημαντικές πληροφορίες και στατιστικά δεδομένα, δίνοντας έτσι την δυνατότητα να ζωντανέψουν ενδιαφέρουσες αλλά και σπάνιες στιγμές από την υποθαλάσσια έρευνα. Η σύνθεση της μουσικής είναι αποκλειστική δημιουργία για την σειρά του συνθέτη Νίκου Παπαδογιώργου.

Η σειρά έχει σαν στόχο την ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών μέσω της ιστοσελίδας www.explorenautilus.com, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ένα αισιόδοξο εγχείρημα κοινής προσπάθειας καταγραφής της, άγνωστης μέχρι τώρα, υποθαλάσσιας ζωής στην Ελλάδα.
Η ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ, “Explore Nautilus” (www.explorenautilus.com) επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κάτι παραπάνω από απλή ανάγνωση και αναζήτηση πληροφοριών.

Παρέχει στον χρήστη ένα λειτουργικό user-interface περιβάλλον με διαδραστικές παροχές, όπως παιχνίδια για παιδιά, αποκλειστικό video περιεχόμενο, πίσω από τις κάμερες οπτικοακουστικό υλικό, διαδραστικοί χάρτες και επιστημονικές πληροφορίες.

Οι χρήστες μπορούν να βλέπουν το υλικό από την τηλεόρασή τους ή από την ιστοσελίδα της σειράς στο www.explorenautilus.com και να έχουν ενεργή, διαδραστική συμμετοχή με το οπτικακουστικό περιεχόμενο.

Παρουσίαση: Δρ. Ευάγγελος Παπαθανασίου
Παραγωγός: Yolanda Martin
Σκηνοθεσία & Camera: Στάμος Μπιρσίμ
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Εκτέλεση Παραγωγής: www.olyvon.com
Παραγωγή: ΣΚΑΙ


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.