Ο Δημήτρης Παντερμαλής στο «Πρόσωπα και απόψεις»

05/04/2011

Ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης και καθηγητής Αρχαιολογίας Δημήτρης Παντερμαλής, συναντά τον Άρη Πορτοσάλτε στην εκπομπή «Πρόσωπα και απόψεις» που θα προβληθεί την Κυριακή 10 Απριλίου στις 16.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Ο καθηγητής μιλά στον Άρη Πορτοσάλτε στην αίθουσα Παρθενώνα του Νέου Μουσείου.
Ο κ.Δημήτρης Παντερμαλής έχει δώσει ομιλίες και σεμινάρια σε Πανεπιστήμια και Μουσεία σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Αφρική.
Υποστηρίζει ότι «...τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι κοινωνικό αγαθό γι΄ αυτό και τα εκθέτουμε σε μουσεία, διαφορετικά θα τα φυλούσαμε σε αποθήκες.»

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα πρέπει να γίνουν θεματικά αρχαιολογικά πάρκα, κάτι για το οποίο έχει δουλέψει αρκετά και συνεχίζει στο Αρχαιολογικό πάρκο στο Δίον.

Όταν του προτάθηκε να αναλάβει στο Μουσείο της Ακρόπολης : «... καταλάβαινα ότι παραλαμβάνω μία ωρολογιακή βόμβα. Μετά από 30 χρόνια δημόσιων αντιπαραθέσεων, δεν ήταν καθόλου ρόδινο το τοπίο για να αρχίσει ένας 4ος διαγωνισμός...» Παρόλα αυτά τα κατάφερε και σήμερα καταγράφει το Νέο Μουσείο εκατομμύρια επισκέπτες.

Ο κ. Παντερμαλής πέρασε και από την πολιτική για ένα διάστημα και ο ίδιος πιστεύει ότι ο πολιτικός θα πρέπει «Να καλλιεργεί τη σκέψη του και να τιθασεύει στο βαθμό που μπορεί το πάθος του.»


Όσο για την δύσκολη περίοδο που διανύουμε λέει: «Η ανθρώπινη μοίρα είναι έτσι, έχει ανόδους και καθόδους...Έχουμε υποστεί όλοι ένα τεράστιο σοκ σε όλους τομείς.Θα βγούμε διαφορετικοί από αυτή την κρίση.»

Και καταλήγει: «Είμαι πλέον βέβαιος, ότι θα την ξεπεράσουμε την κρίση…»


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.