«Κηπουρέματα» με σπιτικά εντομοκτόνα από τον Αν.Μπαρμπούτση

05/04/2011

Τα «Κηπουρέματα» την Κυριακή 10 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πηγαίνουν στην πλατεία Αμερικής και στη λεωφόρο Κηφισίας.
Παρουσιαστής της εκπομπής είναι ο γεωπόνος και αρχιτέκτονας τοπίου Ανδρέας Μπαρμπούτσης.

Παρελθόν και μέλλον συναντιούνται στον κήπο ενός υπέροχου νεοκλασικού σπιτιού στην πλατεία Αμερικής.Το σπίτι, χτισμένο στη δεκαετία του 1930, διατηρεί μέσα στους (ζωγραφιστούς!) τοίχους του όλη την αστική μεγαλοπρέπεια που χαρακτήριζαν κάποτε την περιοχή. Ο κήπος όμως, δείχνει πια τα χρόνια του και χρειάζεται επειγόντως...λίφτινγκ.
Τα «Κηπουρέματα», σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα τοπίου Κάρολο Χανικιάν επιτυγχάνουν μια αριστουργηματιή μεταμόρφωση του χώρου. Την πατράσταση στον καινούργιο κήπο, κλέβει η μικρή λιμνούλα που δημιουργείται.

Μια πεζοφέφυρα διαφορετική δημιουργείται στη λεωφόρο Κηφισιάς, στο ύψος της οδού Στεφάνου Δέλτα (Ψυχικό), για την εξυπηρέτηση των μαθητών όλων των σχολείων της περιοχής αλλά και των κατοίκων. Την πρωτοβουλία κατασκευής της γέφυρας ανέλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών- Κολλέγιο Ψυχικού), μετά τον θάνατο του μαθητή Σόλωνα Καρυδάκη σε τροχαίο δυστύχημα. Τα «Κηπουρέματα» βρέθηκαν εκεί, τη μέρα που άρχιζε η κατασκευή της και η φύτευση της περιοχής.

Η εκπομπή δίνει απαντήσεις και συμβουλεύει:
«Η δύναμη της σόδας. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα σπιτικό εντομοκτόνο και μυκητοκτόνο.
Λίμνη στον κήπο; Γίνεται. Εμείς θα σας δείξουμε πως
Θειάφισμα. Γιατί, πότε και πώς
Βολβοί για το καλοκαίρι. Τι θα φυτέψετε τώρα για να έχετε λουλούδια στις μεγάλες ζέστες
Σκυλάκι. Πώς θα περιποιηθείτε το αγαπημένο λουλούδι των παιδιών.»


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.