«Πρόσωπα και απόψεις» με τον Κωνσταντίνο Δεσποτόπουλο

11/03/2011

Ο Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος είναι καλεσμένος του Άρη Πορτοσάλτε στην εκπομπή «Πρόσωπα και απόψεις» που θα προβληθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 15.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Δεσποτόπουλος μιλά για τη ζωή του και τις εμπειρίες του αλλά και για την παιδεία, την οικονομία, τους πολιτικούς και την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα.

Ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος γεννήθηκε στην Σμύρνη το 1913 και έζησε ως παιδί τη Μικρασιατική καταστροφή. Αποφοίτησε με άριστα από το Α΄ Γυμνάσιο Αθηνών και το 1939 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό άριστα. Το 1984 έγινε Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και το 1993 Πρόεδρος της.

Ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος διετέλεσε δύο φορές υπουργός παιδείας το 1989 και το 1990. Εκ τότε δεν του ζητήθηκε ποτέ η άποψη του για την παιδεία. Ο ίδιος λεει για την παιδεία σήμερα:
« Αφού επίσημα δεν έχω την αρμοδιότητα δεν θα ήθελα να κρίνω. Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι στη γλώσσα βρίσκονται οι πιο πολύτιμοι θησαυροί στην ανθρωπότητα. Θα πρέπει τα αρχαία ελληνικά να διδάσκονται με άκρα φροντίδα και να εμψυχώνουν τους Έλληνες...Δεν πρέπει να μειωθεί η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών...»

Ο κ. Δεσποτόπουλος μιλώντας για την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση στην πολιτική επεσήμαινε πως θα έπρεπε να γίνεται «...λελογισμένη κριτική από τους πολίτες. Ο λαός πρέπει να σέβεται τους πολιτικούς και να αποδοκιμάζει μόνο όσους πρέπει...»

Πρόσωπα του πνεύματος, των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής μιλούν για το σήμερα, το αύριο και το χθες στη χώρα μας. Η κοινωνία, η δημοκρατία, η ηθική και η ζωή στην Ελλάδα. Τα προβλήματα, τα ερωτήματα, οι λύσεις και τα εμπόδια για μια καλύτερη διαβίωση.

Προσωπικότητες της Ελλάδας δίνουν συνεντεύξεις στον Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον Άρη Πορτοσάλτε και την Κατερίνα Ακριβοπούλου, σε μια διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων που μας απασχολούν στη νέα εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Πρόσωπα και απόψεις».


«Πρόσωπα και απόψεις» Κυριακή 13 Μαρτίου στις 15.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.