Ένας ταρατσόκηπος στο κέντρο και οικολογικές συνταγές στα «Κηπουρέματα»

04/02/2011

Τα «Κηπουρέματα» την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ φτιάχνουν έναν ακάλυπτο, παρουσιάζουν έναν εντυπωσιακό ταρατσόκηπο στο κέντρο της Αθήνας και αποκαλύπτουν οικολογικές συνταγές με χαμομήλι και ματζουράνα.
Παρουσιαστής της εκπομπής είναι ο γεωπόνος και αρχιτέκτονας τοπίου Ανδρέας Μπαρμπούτσης.
Τα «Κηπουρέματα» επισκέπτονται την Ιωάννα που είναι 27 χρονών και μένει για πρώτη φορά μόνη της, σε ένα σπίτι που νοίκιασε στην Ηλιούπολη πριν από δύο μήνες. Είναι μια παλιά μονοκατοικία με ένα μεγάλο αλλά απεριποίητο ακάλυπτο. Η Ιωάννα είναι τύπος «του κήπου», αλλά μια αλλεργία δεν την αφήνει να χαρεί όσο θα ήθελε τους πράσινους φίλους της. Τα «Κηπουρέματα» έχουν τη λύση. Διαμορφώνουν έναν μίνι παράδεισο με κύρια στοιχεία το ξύλο, την ψηφίδα και τα αρωματικά φυτά. Και για να κάνουν τη ζωή της Ιωάννας πιο όμορφη, συμπληρώνουν το χώρο με καθιστικό για πικ νικ, με μπάρμπεκιου και με κούνια!
Στο προηγούμενο επεισόδιο τα «Κηπουρέματα» έδειξαν την κατασκευή ενός μικρού ταρατσόκηπου βήμα- βήμα. Τώρα, ο Ανδρέας Μπαρμπούτσης επισκέπτεται έναν έτοιμο, μεγάλο και εντυπωσιακό ταρατσόκηπο στο κέντρο της Αθήνας. Η εικόνα είναι απίστευτη.
Η εκπομπή, βρίσκεται στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, στο Άλσος Συγγρού. Εκεί, με τη βοήθεια των μαθητριών του Ινστιτούτου Μαρίας Τρίγγα (γεωπόνος) και Τόνιας Λάμπρου (συντηρήτρια κτιρίων) παρουσιάζουν το κλάδεμα της τριανταφυλλιάς με απλό και κατανοητό τρόπο. Ο Ανδρέας Μπαρμπούτσης αποκαλύπτει οικολογικές συνταγές με χαμομήλι και ματζουράνα ενώ δείχνει και πώς πολλαπλασιάζουμε την ορτανσία…διαιρώντας την.


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.