«Μπες στο κλίμα» κάνει πρεμιέρα στο ΣΚΑΪ

04/02/2011

«Μπες στο κλίμα » μία εκπομπή οικολογικής συνείδησης, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό, κάνει πρεμιέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 19.00.
Η εκπομπή έχει στόχο να κάνει τους θεατές να συνειδητοποιήσουν πως με μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές στο σπίτι τους μπορούν να συνεισφέρουν τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην …προστασία του πορτοφολιού τους.
Το «Μπες στο κλίμα » θα ταξιδεύει από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και σε χωριά ή κωμοπόλεις, που βρίσκονται πιο κοντά στην ύπαιθρο, με εξειδικευμένα συνεργεία έτοιμα να κάνουν επιτόπου τις απαιτούμενες αλλαγές ή αναπροσαρμογές.
Στο πρώτο επεισόδιο, η εκπομπή επισκέπτεται μία επταμελή οικογένεια στο
Μαρκόπουλο Αττικής. Η μονοκατοικία που ζουν είναι κατασκευασμένη πριν 25 χρόνια και έχει μεγάλες θερμικές απώλειες, αφού δεν είναι σωστά θερμομονωμένη με βάση τα σημερινά πρότυπα.
Ο Ενεργειακός Επιθεωρητής επισημαίνει όλα τα προβλήματα στη μόνωση και στην άσκοπη κατανάλωση ενέργειας, ενώ βρίσκει κακή την κατάσταση του καυστήρα της κεντρικής θέρμανσης. Έτσι, η μετατροπή του συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό είναι μία πολύ σημαντική βελτίωση που δίνει στην οικογένεια καλύτερη, φθηνότερη και πιο οικολογική θέρμανση (δεδομένου ότι τα ξύλα θεωρούνται ανανεώσιμη πηγή ενέργειας σε αντίθεση με το πετρέλαιο).
Σημαντική βελτίωση επίσης είναι και η αντικατάσταση του παλιού ηλιακού θερμοσίφωνα με έναν καινούριο, τελευταίας τεχνολογίας, με μεγαλύτερη χωρητικότητα και διπλάσια επιφάνεια ηλιακών συλλεκτών.
Η αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του σπιτιού με λάμπες LED δίνει μια ακόμα σημαντική οικονομία, αφού η συνολική ηλεκτρική ισχύς για φωτισμό μειώνεται από τα 3500W στα μόλις 160W για όλο το σπίτι!
Η οικογένεια ενημερώνεται επίσης, για διάφορα ζητήματα ανακύκλωσης και
οικονομίας, δηλώνοντας στο τέλος του επεισοδίου : "σήμερα μάθαμε πάρα
πολλά πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε και είναι πολύ σημαντικά και για την
τσέπη μας αλλά και για το περιβάλλον.”
Παράλληλα η εκπομπή πραγματοποιεί το πρώτο πείραμα αλλά και μια εκ βαθέων συνέντευξη ενός ξεχωριστού ανθρώπου: του Χρόνη Μίσσιου, που μιλά για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση αλλά και την αληθινή σημασία της οικολογίας. Στο οδοιπορικό του το «Μπες στο κλίμα » αποκαλύπτει τα μυστικά των πρώην Βασιλικών Κτημάτων στο Τατόι.


Συντελεστές Παραγωγής

ΠαρουσίασηΓιώργος Λιανός
Project ManagerΑχιλλέας Συρίγος
ΣκηνοθεσίαΗλίας Αποστολίδης
ΑρχισυνταξίαΚώστας Λακαφώσης
Οργάνωση Παραγωγής Σάββας Βέλλας
ΠαραγωγήAGM Productions & GV Productions


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.