"Μπες στο κλίμα" η νέα οικολογική εκπομπή του ΣΚΑΪ

25/01/2011

«Μπες στο κλίμα » μία εκπομπή οικολογικής συνείδησης, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό, κάνει πρεμιέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 19.00.
Η εκπομπή έχει στόχο να κάνει τους θεατές να συνειδητοποιήσουν πως με μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές στο σπίτι τους μπορούν να συνεισφέρουν τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην …προστασία του πορτοφολιού τους.
Το «Μπες στο κλίμα » θα ταξιδεύει από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και σε χωριά ή κωμοπόλεις, που βρίσκονται πιο κοντά στην ύπαιθρο, με εξειδικευμένα συνεργεία έτοιμα να κάνουν επιτόπου τις απαιτούμενες αλλαγές ή αναπροσαρμογές.
Σε κάθε επεισόδιο επισκέπτονται ένα σπίτι και εξετάζουν όλες τις παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την ενέργεια που καταναλώνει αλλά και που χάνει, μετρούν το ενεργειακό του αποτύπωμα -με την εγκυρότητα που  εξασφαλίζει ο ενεργειακός επιθεωρητής- και στη συνέχεια προχωρούν στις αλλαγές που θα κάνουν το σπίτι να ξοδεύει και να καταναλώνει λιγότερο. Από τον ηλιακό θερμοσίφωνα και την εξωτερική θερμομόνωση μέχρι τις έξυπνες συσκευές, το ενεργειακό τζάκι, τους λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης αλλά και τα προτερήματα και τις λύσεις που δίνει η χρήση φυσικού αερίου.
Και δεν είναι μόνο αυτά. Οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν βήμα προς βήμα πως κατασκευάζεται ένα προκατασκευασμένο σπίτι, θα οδηγήσουν τα πιο οικονομικά και λιγότερο ενεργοβόρα αυτοκίνητα και θα προσπαθήσουν να μυήσουν τους κατόχους του κάθε σπιτιού σε μικρά και μεγάλα μυστικά που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν ακόμα περισσότερα χρήματα. Από τον τρόπο που μαγειρεύουν μέχρι τον τρόπο που ανακυκλώνουν από πλαστικές σακούλες μέχρι παλιές ηλεκτρικές συσκευές.
Στο τέλος και μετά το πέρας όλων των εργασιών, ξαναμετρούν το ενεργειακό αποτύπωμα του σπιτιού για να δείξουμε τη διαφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας και άρα και στην τσέπη των ιδιοκτητών.

Το ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ δεν είναι όμως, μόνο αυτό. Σε κάθε επεισόδιο φιλοξενεί επίσης, μια εκτεταμένη συνέντευξη-προφίλ μιας οικολογικής προσωπικότητας που με τον τρόπο ζωής, το έργο και το παράδειγμα του δείχνει ότι όλα είναι εφικτά αν πραγματικά το θέλει κάποιος. Από άτομα που έχουν κάνει πράξη ζωής την οικολογία και την επαφή με τη φύση σε καθημερινή βάση, μέχρι άτομα που θέλουν να μεταμορφώσουν το επαγγελματικό τους περιβάλλον σε ένα χώρο όπου οικονομία και οικολογία θα συνυπάρχουν αρμονικά.

Παράλληλα, μίνι ταξιδιωτικά οδοιπορικά σε κάθε επεισόδιο θα εστιάζουν σε χώρους υψηλής περιβαλλοντικής αξίας, σε δραστηριότητες άρρηκτα δεμένες με τη φύση αλλά και κρυμμένα μυστικά της ελληνικής υπαίθρου.
Μαζί με τα «πειράματα» που θα διεξάγει το «Μπες στο κλίμα » στο αυτοσχέδιο εργαστήριο του, θα επιβεβαιώνουν την αξία των αλλαγών στις οποίες προχωρούν.

Η εκπομπή φιλοδοξεί να βάλει το δικό του μικρό λιθαράκι στην εμπέδωση των νέων περιβαλλοντικών αξιών του 21ου αιώνα και να βοηθήσει στην δημιουργία ή την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην οικονομία που μπορούν να προσφέρουν τέτοιες λύσεις, ανακουφίζοντας το πορτοφόλι των Ελληνικών νοικοκυριών σε μια εποχή που και το ένα ευρώ φαίνεται πολύτιμο...


Συντελεστές Παραγωγής

ΠαρουσίασηΓιώργος Λιανός
Project ManagerΑχιλλέας Συρίγος
ΣκηνοθεσίαΗλίας Αποστολίδης
ΑρχισυνταξίαΚώστας Λακαφώσης
Οργάνωση Παραγωγής Σάββας Βέλλας
ΠαραγωγήAGM Productions & GV Productions


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.