Η πραγματική εικόνα για τα πετρέλαια στην Ελλάδα στους "Νέους Φακέλους"

21/01/2011

«ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» αποκαλύπτουν ολόκληρη την αλήθεια για το πετρέλαιο στην Ελλάδα τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στις 23.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Την ημέρα που στη Βουλή γίνεται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα Εθνικά θέματα, «ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» ανοίγουν με το μεγάλο θέμα της ύπαρξης πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Ελλάδα αλλά και των Εθνικών θεμάτων που σχετίζονται με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με τους Τούρκους. ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ καταγράφουν την πραγματική εικόνα για την ύπαρξη πετρελαίου στην Ελλάδα πέρα από τα σενάρια συνωμοσίας.

Πετρέλαιο στο Αιγαίο: μια παλιά ιστορία
Ο Αλέξης Παπαχελάς ανοίγει τον φάκελο «Πετρέλαια στο Αιγαίο» και καταγράφει ολόκληρη την πραγματική ιστορία και τα τουρκικά εμπόδια για την εκμετάλλευση του Αιγαίου από τις αρχές του αιώνα μέχρι και σήμερα. Η εκπομπή φέρνει στο φως τους πετρελαϊκούς χάρτες των Τούρκων και ρίχνει φως στην διαδρομή από τα πρώτα βήματα του Πρίνου και της παλιάς Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου μέχρι τις πραγματικές έρευνες στο Αιγαίο, το ενδιαφέρον των Αμερικανών και των Τούρκων αλλά και την αδυναμία να προχωρήσει η υπόθεση «πετρέλαια στο Αιγαίο».

Πετρέλαια, Αιγαίο, Καστελόριζο: σήμερα
Γιατί κάποιοι ανησυχούν ότι υπάρχει σχέδιο εξαίρεσης του Καστελόριζου από την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας; Ποιος ο ρόλος της Κύπρου και του μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου που ανακάλυψε πρόσφατα το Ισραήλ; Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, την ημέρα της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τα Εθνικά θέματα, απαντά στα κρίσιμα ερωτήματα για τα Εθνικά θέματα αλλά και σε όλες τις ερωτήσεις της Σοφίας Παπαϊωάννου για το που βρίσκονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους. Ακόμη, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης που έχει στα χέρια του όλες τις έρευνες που έχουν ποτέ πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα για ύπαρξη πετρελαϊκών κοιτασμάτων αλλά και οι επιστήμονες που βρίσκονταν επάνω στα ερευνητικά σκάφη και έφτιαξαν τους απόρρητους χάρτες του Αιγαίου αποκαλύπτουν τις πετρελαιοπιθανές περιοχές και τις πραγματικές προοπτικές εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Ελλάδα. Στην Σοφία Παπαϊωάννου μιλά ακόμη ο άνθρωπος που εδώ και χρόνια χειρίζεται τα αντίστοιχα θέματα στην Κύπρο.

Πετρέλαιο στο Ιόνιο
Η ιστορία για το πετρέλαιο στο Ιόνιο ξεκινά με τις καταγραφές του Ηροδότου πριν 2500 χιλιάδες χρόνια.. Αναζητώντας την άκρη του νήματος η Σοφία Παπαϊωάννου ταξιδεύει μέχρι την γειτονική Αλβανία, εκεί που σημαντικά πετρελαϊκά κοιτάσματα συνδέονται σύμφωνα με τους επιστήμονες, με το τι πραγματικά υπάρχει στο Ιόνιο. Με οδηγό ειδικούς επιστήμονες ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ κάνουν ένα μεγάλο οδοιπορικό στην Δυτική Ελλάδα στα ίχνη του «μαύρου χρυσού» ενώ απαντούν σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν στην σχέση του Ιονίου με πετρελαϊκά κοιτάσματα αλλά και το διπλωματικό παρασκήνιο στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας.


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.