Follow Oloi Mazi Boroume on Facebook


«Chef στον αέρα» στο ΣΚΑΪ

22/10/2010

«Chef στον αέρα» μια εκπομπή γεύσεων πληροφοριών και εικόνων από ανθρώπους που έχουν πάθος με το φαγητό και τη γαστρονομία έρχεται στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 15.00

Η εκπομπή «Chef στον αέρα» με παρουσιάστρια την Ελένη Ψυχούλη θα προβάλλεται καθημερινά και έρχεται για να ικανοποιήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για γνώσεις γύρω από τη γαστρονομία, αλλά συγχρόνως να τέρψει και όσους παρακολουθούν εκπομπές μαγειρικής για το λαχταριστό θέαμα του φαγητού και μόνο!

Σε κάθε επεισόδιο ένας διαφορετικός καταξιωμένος chef αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης του. Ο καλεσμένος μαγειρεύει δύο με τρεις συνταγές, έχοντας ως βοηθό την παρουσιάστρια.
Οι συνταγές είναι πρωτότυπες, υγιεινές, δημιουργικές και πάνω απ΄όλα είναι εφικτό να παρασκευαστούν σε κάθε κουζίνα.

Αναλυτικά :
Δευτέρα 25 Οκτωβρίου: Το θέμα της πρώτης ημέρας της εκπομπής είναι η «μαγειρική με εποχικά υλικά». Ποδαρικό στην εκπομπή κάνει ο αγαπημένος Άρης Τσανακλίδης, ο σεφ που πρώτος εισήγαγε τον όρο γκουρμέ στην Αθήνα. Μοιράζεται με τους τηλεθεατές δυο συνταγές με υλικά του φθινοπώρου που κάνουν θραύση στο εστιατόριό του: μία πολέντα με τριών ειδών μανιτάρια και ένα ριζότο με καλαμπόκι και κολοκύθα. Η Ελένη Ψυχούλη στη στήλη της Δευτέρας «Μην ξοδεύεσαι» φτιάχνει μια γρήγορη και τραγανή τυρόπιτα στο τηγάνι.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου: Το θέμα της ημέρας είναι ο ...θρυλικός συνδυασμός «ρόκα – παρμεζάνα». Ο Χρήστος Τζιέρας, ο σεφ που καθιέρωσε τον εν λόγω συνδυασμό στα μενού, φτιάχνει σπιτική πίτσα και πένες, δύο συνταγές που αναδεικνύουν –εκτός σαλάτας- το «πάντρεμα» της ρόκας με την παρμεζάνα.
Στη στήλη της Τρίτης «Γλυκοθεραπεία», η Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού OLIVE, Ιωάννα Σταμούλου, μοιράζεται την πιο γρήγορη συνταγή για λουκουμάδες που έχει στα τετράδια με τις συνταγές της.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου: Ο νεαρός σεφ Γιάννης Γραμμένος μαγειρεύει για το θέμα της ημέρας «Φαγητό με το χέρι». Baby πατατούλες με σολομό και μικρά σουβλάκια κοτόπουλου με άρωμα πέστο είναι οι προτάσεις του για μπουκιές γεμάτες γεύση. Η Ελένη στη στήλη «με ό,τι έχει το ψυγείο» μια γρήγορη συνταγή με τρια μόνο υλικά.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου: 28η Οκτωβρίου σήμερα και το θέμα της ημέρας είναι «ΟΧΙ, στα υλικά που έρχονται από μακριά». Ο σεφ Αντώνης Ρούσσος, μαγειρεύει κατσικομακαρονάδα, μια συνταγή δικής του έμπνευσης με ντομάτες σαντορίνης και ένα απλό κρεμμυδόρυζο γεμάτο χρώμα και άρωμα. Στην στήλη της ημέρας «Μακαρονάδα, αγάπη μου» η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζυμαρικά.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου: Παρασκευή και το θέμα της ημέρας είναι «συνταγές για πρωινό και brunch»! Η Ελληνοιταλίδα σεφ Αστρίντ Σπεράντζα μας δίνει ιδέες για το χαλαρό πρωινό του Σαββατοκύριακου: φτιάχνει ένα αλμυρό κέικ ελιάς και αυγά χτυπητά με μυζήθρα και καρότο. Η Ελένη στη στήλη της Παρασκευής «Η άλλη εκδοχή» φτιάχνει μια σπιτική μερέντα για να ολοκληρωθεί το τραπέζι του πρωινού με μια γλυκιά πινελιά!

Η εκπομπή «Chef στον αέρα» είναι ένας καθημερινός οδηγός για τον τηλεθεατή, που ενδιαφέρεται να επιτύχει ποιότητα ζωής και διατροφής σε οικονομικά και εφικτά πλαίσια.
Σημαντικός άξονας της εκπομπής είναι η έννοια της οικιακής οικονομίας, ένα θέμα επίκαιρο που «καίει» τους τηλεθεατές, τόσο για την οικονομία του νοικοκυριού, αλλά και για τα οικολογικά θέματα του πλανήτη.

Η Ελένη Ψυχούλη, δυναμική, ανατρεπτική, ετοιμόλογη και γνώστρια του αντικειμένου, περνάει με ευκολία από τον ρόλο της οικοδέσποινας στο ρόλο του βοηθού σεφ, αλλά μπαίνει και στη θέση του τηλεθεατή που θέλει με εύκολο και γρήγορο τρόπο να γίνει ο σεφ της ζωής του!

Οι καλύτεροι της Ελληνικής γαστρονομίας έρχονται στον ΣΚΑΪ.

Συντελεστές :
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ –ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ : Ελένη Ψυχούλη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ: Πάνος Παπαδόπουλος
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Ζένια Αναστασιάδου, Αρετή Βαρδάκη
Δ. ΦΩTOΓPAΦIAΣ : Γιώργος Παπανδρικόπουλος
Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Αλέξανδρος Δρακάτος
ΠAPAΓΩΓH : PROSENGHISI- FILM AND VIDEO PRODUCTIONS


 
Share: