Τρία ντοκιμαντέρ για την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους στο ΣΚΑΪ

10/09/2010

Τρεις εκπομπές αφιερωμένες στην 11Η Σεπτεμβρίου παρουσιάζει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Παρασκευή και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.
Τρία ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουν τρεις διαφορετικές ιστορίες από την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους παραγωγής ΑΕΤΝ και Channel 4.


Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 23.00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ»
Λίγοι γνωρίζουν την απίστευτη ιστορία 940 τουριστών, επισκεπτών και προσωπικού που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Marriott, ακριβώς από κάτω και ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους. Οι μηχανές των αεροσκαφών και τα φλεγόμενα συντρίμμια τους έπεσαν πάνω στο ξενοδοχείο και, λίγο αργότερα, ολόκληροι οι Πύργοι το κατέστρεψαν ολοσχερώς! Κι όμως, σχεδόν όλοι όσοι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο επέζησαν. Ακόμα κι όταν οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν, 14 άνθρωποι κατάφεραν να συρθούν ζωντανοί από τα συντρίμμια!


Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Channel 4 «11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ»
Η ιστορία της Tania Head, η οποία κατάφερε να επιβιώσει από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και έχασε τον αρραβωνιαστικό στην ίδια επίθεση, έγινε η απόλυτη έμπνευση τόσο των διασωθέντων όσο και ολόκληρου του έθνους! Αποτέλεσε το όνειρο κάθε χολιγουντιανού σκηνοθέτη. Μέχρι που η ιστορία της αποδείχθηκε πως ήταν απλά ένα ψέμα!
Πρόκειται για την ιστορία ενός πλούσιου κοριτσιού από τη Βαρκελώνη, η οποία ζούσε χιλιάδες μίλια μακριά από τον τόπο του δυστυχήματος σπουδάζοντας στην Ισπανία την ώρα της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους. Η Tania, χτίζοντας σταδιακά τον χαρακτήρα του θύματος μέσα από το διαδίκτυο, αποφάσισε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη για να ξεκινήσει μια νέα ζωή ως ηρωίδα της 11ης Σεπτεμβρίου!
Η Tania δημιούργησε μεθοδικά την ιστορία της, βασισμένη στις τυχερές αποδράσεις και τους τραγικούς θανάτους πραγματικών προσώπων εκείνης της ημέρας, μέχρι τη στιγμή που – ως Πρόεδρος των Επιζώντων της 11ης Σεπτεμβρίου – κατάφερε να κάνει ακόμα και τον Δήμαρχο Rudi Giuliani να δακρύσει από συγκίνηση!

Ακολουθεί στις 22.00 το ντοκιμαντέρ παραγωγής AETN «11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ!»
Όταν έγινε η επίθεση στους δίδυμους πύργους, οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στα ασανσέρ του World Trade Center σκοτώθηκαν ή κατάφεραν να ξεφύγουν την τελευταία στιγμή. Όμως, υπήρχαν και πολλοί που παγιδεύτηκαν σε 7 ασανσέρ που κόλλησαν ανάμεσα στους ορόφους του κτιρίου! Σε αυτό το επετειακό αφιέρωμα, ο τηλεθεατής μεταφέρεται μέσα στα ασανσέρ και ξαναζεί τις τρομακτικές ιστορίες των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί!
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τον καθαριστή των τζαμιών που κατάφερε να σωθεί από θαύμα, τον σύζυγο και τη σύζυγο που κατάφεραν να σωθούν από δύο διαφορετικά ασανσέρ και δεν γνώριζαν ο ένας για την τύχη του άλλου μέχρι και αρκετές μέρες μετά, καθώς και τον εργάτη που κατάφερε να βγει από την πόρτα την ώρα της κατάρρευσης του πύργου!


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.