«Κηπουρέματα» για Αττικό άλσος&συμβουλές για φυτά...

10/06/2010

Τα «Κηπουρέματα» ξεναγούν τους τηλεθεατές στο πράσινο πια Αττικό άλσος ενώ μαζί με συμβουλές για φυτά και άγρια χόρτα φτιάχνουν μία ακόμη βεράντα...πράσινη, το Σάββατο 12 Ιουνίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στις 11.00 το πρωί.
Παρουσιαστής της εκπομπής είναι ο γεωπόνος και αρχιτέκτονας τοπίου Ανδρέας Μπαρμπούτσης.

Τα «Κηπουρέματα» πηγαίνουν στο Αττικό Άλσος για να γνωρίσουν από κοντά αυτόν τον άλλοτε γυμνό λόφο που σήμερα έχει πρασινίσει και έχει γίνει αγαπημένος χώρος αναψυχής για χιλιάδες Αθηναίους.
Ακόμη, μαθαίνουν τα πάντα για το παράσιτο που καταστρέφει τους ελληνικούς φοίνικες και για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του.
Ο κ. Μπαρμπούτσης αποδεικνύει ότι είναι εφικτό να δημιουργήσει ο καθένας ένα λαχανόκηπο ακόμα και στο τσιμέντο, ενώ εξολοθρεύει μια για πάντα τα αγριόχορτα που κυριεύουν τις αυλές αυτή την εποχή.
Στη συνέχεια, η εκπομπή ομορφαίνει μια βεράντα στον Άγιο Δημήτριο και όπως πάντα, λύνει τις απορίες του κοινού που ανησυχεί για την υγεία των φυτών του.
Η εκπομπή ταξιδεύει τους τηλεθεατές σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και τους ξεναγεί στα μονοπάτια της κηπουρικής.
Προτείνει στους ενδιαφερόμενους ιδέες και πρακτικές συμβουλές με τις οποίες μπορούν να ομορφαίνουν τα μπαλκόνια και τους κήπους τους με πυξίδα πάντα την περιβαλλοντική ευαισθησία και την επιστημονική αρτιότητα.

Πρόκειται για μια παραγωγή της STEFI PRODUCTIONS, με την φρέσκια ματιά του σκηνοθέτη Δημήτρη Γκότση. Χορηγός της εκπομπής είναι το Praktiker.


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.