"Εντομα" πρωταγωνιστούν στο "LIFE" την Τετάρτη στο ΣΚΑΪ

24/11/2009

Έντομα που πετούν με εκατομμύρια πεταλούδες, γιγάντιες μέλισσες σε μια μάχη μέχρι θανάτου και χιλιάδες άλλα έντομα «συλλαμβάνει» ο φακός του «Life» στο επεισόδιο που θα προβάλλει την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 22.00 η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Τα έντομα αποτελούν το είδος με τη μεγαλύτερη ποικιλία από κάθε άλλο στον πλανήτη. Γι αυτά, το κλειδί της επιβίωσης είναι η ικανότητά τους να μεταμορφώνονται: διαθέτουν τρομερά όπλα, αλλά ταυτόχρονα είναι ικανά να εκφράσουν και εκπληκτική τρυφερότητα.
Πετούν στον ουρανό του Μεξικό μαζί με εκατομμύρια πεταλούδες. Γίνονται μάρτυρες της απίστευτης χημικής επίθεσης του σκαθαριού στους εχθρούς του, παρακολουθούν γιγάντιες μέλισσες σε μια μάχη έως θανάτου για χάρη των θηλυκών της κυψέλης, κατεβαίνουν στο ύψος των μυρμηγκιών για να περπατήσουν στις τεράστιες στρατιές τους και περνούν μια μέρα γεμάτη κινδύνους ακολουθώντας λιβελούλες.
Τα έντομα οφείλουν την επιτυχία τους στη δυνατότητα που έχουν να αναπτύσσουν νέους τρόπους διαβίωσης αλλά και να αλλάζουν το σχήμα του σώματος τους.
Στη Βόρεια Αργεντινή τα μυρμήγκια κάνουν συγκομιδή της χλόης. Μερικά από αυτά έχουν τεράστια σαγόνια, τέλεια για την κοπή της, και άλλα έχουν πολύ μικρότερα και κάνουν τη μεταφορά. Τα μυρμήγκια κατά χιλιάδες μεταφέρουν πάνω στα κεφάλια τους το γρασίδι. Τα συγκεκριμένα μυρμήγκια ενεργούν όπως ακριβώς οι αγρότες. Καλλιεργούν και αργότερα τρέφονται από τις καλλιέργειες τους.
Τα έντομα έχουν ιδιαίτερα εύκαμπτα σώματα, κάτι που τα βοηθάει πολύ να γίνονται κινητά χημικά όπλα. Το σκαθάρι έχει δύο θαλάμους στο σώμα του. Ο κάθε ένας αποθηκεύει διαφορετικά χημικά , έτσι ώστε όταν βρεθεί σε κίνδυνο να τα ελευθερώνει στον εχθρό του.


Το «Life» είναι μια υπερπαραγωγή που είναι γυρισμένη σε High Definition και ταξίδεψε σε 75 μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο για να αποκαλύψει τη θαυμάσια ευστροφία και τις απίστευτες στρατηγικές που χρησιμοποιούν τα ζώα στην ατελείωτη προσπάθεια τους να επιζήσουν.


Το «LIFE” είναι ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής ΣΚΑΪ, BBC, Discovery, και Open University(Βρετανίας) που προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 22.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.