Τα "Γυρίσματα" ταξιδεύουν στα πιο πολύτιμα οικοσυστήματα των Βαλκανίων

20/11/2009


Τα «Γυρίσματα» από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και καθημερινά στις 19.00 ταξιδεύουν στα πιο πολύτιμα οικοσυστήματα των Βαλκανίων: στο υδάτινο σταυροδρόμι τριών λαών, τις Πρέσπες, στο νησί της ορεινής Μακεδονίας, τον ΄Αγιο Αχίλλειο, στην προϊστορική πλωτή πολιτεία του Δισπηλίου, στα παρθένα δάση της Πίνδου και του Γράμμου.

Αυτή την εβδομάδα ..."Γυρίζουμε" στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς.
Καταγράφουν μοναδικές στιγμές και εικόνες της Φλώρινας με τους εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους, τον εθνικό δρυμό, τους διεθνώς αναγνωρισμένους υγροβιότοπους, τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα, τα αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, την τοπική αρχιτεκτονική με τα παραδοσιακά χωριά, και την απαράμιλλη φιλοξενία και ζεστασιά των ανθρώπων της.

Ανακαλύπτουν ξανά την Καστοριά, τη "νύμφη" της Δυτικής Μακεδονίας, όπου συναντιούνται η φύση και η ιστορία, η παράδοση και ο πολιτισμός και επισκέπτονται τα μέρη όπου γυρίστηκαν πολλές από τις σκηνές της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη "Ψυχή Βαθιά", την οροσειρά του Βιτσίου και τα πλιθόκτιστα χωριά του, τα Κορέστεια. Τρία νέα παιδιά από την Καστοριά μας αφηγούνται λεπτομέρειες από την πρώτη τους κινηματογραφική εμπειρία.

Κάθε απόγευμα στις 7.00 τα «Γυρίσματα» με το Δημήτρη Γιαγτζόγλου και τη Ράνια Τζίμα στο ΣΚΑΪ. 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.