Τo "LIFE" έρχεται στο ΣΚΑΪ

09/10/2009

To BBC για πρώτη φορά συνεργάζεται με το ΣΚΑΪ, για την παραγωγή μίας εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ δέκα ωριαίων επεισοδίων.
Το «LIFE” είναι ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής ΣΚΑΪ, BBC, Discovery, και Open University(Βρετανίας) που σύντομα θα προβληθεί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει την εκπληκτική εφευρετικότητα και τις απίστευτες μεθόδους που χρησιμοποιούν τα ζώα στην ατελείωτη μάχη επιβίωσης.
Μέσα από το «LIFE» ο τηλεθεατής ανακαλύπτει τη θαυμαστή ποικιλομορφία της ζωής στη Γη και τους εντυπωσιακούς και καταπληκτικούς τρόπους επιβίωσης που έχουν αναπτύξει τα ζώα και τα φυτά.
Παρακολουθεί την προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των εχθρών τους και του περιβάλλοντος, ξεπερνώντας τα όρια τους.
Κινηματογραφικές τεχνικές και λήψεις που κόβουν την ανάσα, αποθανατίζουν ανεπανάληπτες συμπεριφορές, εκπληκτικά όμορφα στιγμιότυπα:
Πουλιά που τρέχουν και χορεύουν στην επιφάνεια του νερού σε ένα εκθαμβωτικό περιβάλλον όπου εκδηλώνουν τον ερωτισμό και την αφοσίωση τους
Ψάρια που ξεφεύγουν από τους κυνηγούς τους χρησιμοποιώντας τα πτερύγιά τους για να ξεγλιστρήσουν
Έντομα που συμμετέχουν σε ένα ιδιότυπο διαγωνισμό γοητείας...
Υποβρύχιες λήψεις που έφτασαν μέχρι και 20 μέτρα κάτω από τον πάγο στην Ανταρκτική προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Χρήση κάμερας cineflex που ...τρέχει με 1000 frame το δευτερόλεπτο και καταγράφει όσα το ανθρώπινο μάτι δεν προλαβαίνει.
Πρωταγωνιστές του «Life» ένα επιτελείο θηλαστικών, πουλιών και ψαριών που εντοπίστηκε σε κάθε ήπειρο και σε κάθε φυσικό περιβάλλον.
Κάθε ένα από τα 10 επεισόδια της σειράς είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε μια από τις πιο σημαντικές ομάδες της άγριας ζωής και παρουσιάζει τις πιο εντυπωσιακές και ακραίες συμπεριφορές των άγριων ζώων.
Για να ολοκληρωθεί το «Life» χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια και 3.000 ημέρες κινηματογράφησης αφού χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 160 συνεργεία.
Περιλαμβάνει 130 ιστορίες ζώων μεταξύ των οποίων 54 είδη τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαν καταγραφεί.
Ποιος γνωρίζει για παράδειγμα ότι:
•ένας χαμαιλέων είναι πέντε φορές πιο γρήγορος από ένα μαχητικό F-16
•σε μια περιοχή του μεγέθους του «Central Park της Νέας Υόρκης» μπορούν να κατοικούν 11.000.000 νυχτερίδες
Το «Life» είναι μια υπερπαραγωγή που είναι γυρισμένη σε High Definition και ταξίδεψε σε 75 μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο για να αποκαλύψει τη θαυμάσια ευστροφία και τις απίστευτες στρατηγικές που χρησιμοποιούν τα ζώα στην ατελείωτη προσπάθεια τους να επιζήσουν.


 
Share:
Αποδοχή Cookies
Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία στο site μας, χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το skai.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.