Όλοι Μαζί Μπορούμε: Απολογισμός Εθελοντικών αιμοδοσιών από την αρχή της δράσης έως και 20 Σεπτεμβρίου  

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η Περιφέρεια Αττικής, το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», σε συνεργασία με Δήμους, Φορείς και Συλλόγους, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν κοινωνικούς χώρους αιμοληψίας, για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει.

35.599 μονάδες αίματος έχουν συγκεντρωθεί από 877 αιμοδοσίες, από τις 18 Μαρτίου που ξεκίνησε η συλλογική αυτή δράση, έως και 20 Σεπτεμβρίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο για την πρόθυμη συμμετοχή του σε αυτή τη δράση. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Αττικής για τη γενναιόδωρη συνεισφορά της στα κλιμάκια των νοσοκομείων που στελεχώνουν τους εξωτερικούς κοινωνικούς χώρους αιμοληψίας, προσφέροντας στο ιατρικό προσωπικό μάσκες, γάντια και απολυμαντικά, προκειμένου να τηρείται το σχετικό πρωτόκολλο και όλοι οι κανόνες υγιεινής, τόσο για την ασφάλεια των ομάδων αιμοδοσίας, όσο και των αιμοδοτών.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι τα αποθέματα αίματος να είναι επαρκή.

Δίνουμε αίμα. Δίνουμε ζωή. Γιατί ποτέ η ανάγκη δεν ήταν τόσο μεγάλη...

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ (Ε.ΚΕ.Α.)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΟΔΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 

Πηγή: skai.gr