Κορωνοϊός - Δημοτικά: Γιατί είναι δυνατό να «χτυπήσει το κουδούνι»

Μπορεί τη Δευτέρα να ανακοινώνεται επισήμως η απόφαση για το αν θα χτυπήσει το «κουδούνι» στα δημοτικά σχολεία, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, η απόφαση έχει ουσιαστικά ληφθεί. Για το θέμα συνεδρίασε η επιτροπή «σοφών» του υπουργείου Υγείας υπό τον πρωθυπουργό. 


Όπως επισήμανε ο λοιμωξιολόγος υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, που αντικαθιστά την Κυριακή τον κ. Τσιόδρα, υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που να συνηγορούν ότι πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά. «Η επιτροπή συνεδριάζει αυτή τη στιγμή για αυτό το θέμα για να καλύψει κάποιες λεπτομέρειες, αλλά οι περισσότεροι επιδημιολόγοι θεωρούν ότι μπορούν να ανοίξουν και πρέπει να ανοίξουν» ξεκαθάρισε. «Επιδημιολογικά είμαστε πολύ καλά, το R0 είναι πολύ κάτω από 1» σημείωσε. 

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηγεωργίου, ο αριθμός των παιδιών που νοσούν παγκοσμίως είναι μικρός, ενώ και οι επιπτώσεις του ιού σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ μικρές. Επίσης, δεν έχει ξεκαθαριστεί, αλλά φαίνεται ότι ο ρόλος των παιδιών στην μετάδοση του ιού είναι μικρός. «Αυτά τα συμπεράσματα οδηγούν τη ζυγαριά να κλίνει προς το άνοιγμα. Αντίστοιχη οδηγία θα υπάρξει και για τους παιδικούς σταθμούς» παρατήρησε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας για τους παιδικούς σταθμούς σε μεταγενέστερο στάδιο. 

Τη Δευτέρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά σχολεία σχολίασε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Με δήλωσή του όμως προϊδέασε ότι τον Ιούνιο θα ανοίξουν και τα δημοτικά σχολεία. 

Πηγή: skai.gr