ΕΟΔΥ – Αρκουμανέας: Εκτεταμένοι έλεγχοι σε γηροκομεία - προνοιακές δομές της Κρήτης

Εκτεταμένους ελέγχους σε γηροκομεία - προνοιακές δομές της Κρήτης ανακοίνωσε την Τρίτη από τη μεγαλόνησο όπου βρίσκεται ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, στον απόηχο των ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού που τέθηκαν σε ισχύ στην Περιφερειακή Ενωση Ηρακλείου Κρήτης έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Θα ξεκινήσουμε εκτεταμένους ελέγχους, και στο Ηράκλειο, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε και να προλάβουμε οποιοδήποτε κρούσμα μέσα σε γηροκομείο και σε προνοιακές δομές. Υπάρχει η συνεργασία με την υφυπουργό την κυρία Μιχαηλίδου, ώστε να γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αρκουμανέας, αναφέρθηκε στην εξαιρετική, όπως χαρακτήρισε, συνεργασία με την Περιφέρεια και επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα, από χθες, να ληφθούν περιοριστικά μέτρα και στο Ηράκλειο, μετά τα Χανιά. Τόνισε ότι τα μέτρα είναι προσωρινά και αποδίδουν, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να τα εφαρμόζουν.

«Θέλουμε, όλοι να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα, ώστε να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο που έχει αυτή τη στιγμή το Ηράκλειο και τα Χανιά» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η απόφαση λήψης των περιοριστικών μέτρων στηρίχθηκε σε έναν συνδυασμό δεδομένων συμπεριλαμβανομένων και των στοιχείων από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και είχαν, νωρίτερα, κάνει τις διακοπές τους στο Ηράκλειο.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Λάμπρο Βαμβακά.

 Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς δήλωσε ότι στόχος είναι τα μέτρα αυτά να εφαρμοστούν πιστά, «προκειμένου να βγούμε νικητές». Σε ό,τι αφορά τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, είπε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο κρούσμα στους ωφελούμενους, ωστόσο οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.
 

Πηγή: skai.gr