Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ δεν αναμένει εκτεταμένους εμβολιασμούς έως τα μέσα του 2021

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ξεκαθάρισε την Παρασκευή ότι δεν αναμένει εκτεταμένους εμβολιασμούς έως τα μέσα του 2021, υπογραμμίζοντας τη σημασία των αυστηρών ελέγχων στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων. 

Κανένα από τα υποψήφια εμβόλια σε προχωρημένες κλινικές δοκιμές μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει «σαφές σήμα» αποτελεσματικότητας σε επίπεδο τουλάχιστον 50% που ζητήθηκε από τoν ΠΟΥ, δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού Μάργκαρετ Χάρις. 

«Αυτή η φάση 3 πρέπει να διαρκέσει περισσότερο επειδή είναι ανάγκη να δούμε πόσο αληθινά προστατευτικό είναι το εμβόλιο και είναι επίσης ανάγκη να δούμε πόσο ασφαλές είναι», σχολίασε η εκπρόσωπος αναφερόμενη στις κλινικές δοκιμές των εμβολίων.

«Όλα τα δεδομένα από τις δοκιμές πρέπει να κοινοποιούνται και να συγκρίνονται», είπε η Χάρις. «Πολλοί άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι εάν το εμβόλιο λειτουργεί... σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε το σαφές μήνυμα για το εάν (το εμβόλιο) έχει ή όχι το επίπεδο της αποτελεσματικότητας και ασφάλειας…» τόνισε. 
 

Πηγή: skai.gr