Κλείσιμο

Ενδεχόμενο δύο ακόμα εξαφανίσεων από τον ίδιο δράστη εκτιμούν οι γερμανικές αρχές

Για ενδεχόμενο δύο ακόμα απαγωγών από το ίδιο άτομο που φέρεται να είναι ο δράστης στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μάντλιν ΜακΚάν κάνουν τώρα λόγο οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας. Οι γερμανικές αρχές εξετάζουν πιθανή σχέση του φερόμενου ως δράστη στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν πριν από 13 χρόνια από ένα τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία, με την εξαφάνιση της 5χρονης Ίνγκα στο γερμανικό κρατίδιο Σαξονία-Άνχαλτ πριν από πέντε χρόνια. Το κορίτσι εξαφανίστηκε στο Στένταλ της Σαξονίας-Άνχαλτ. Επίσης ερευνούν και τρίτη εξαφάνιση ανηλίκου, του 6χρονου γερμανού Ρενέ Χάζεε, η οποία ενδεχομένως και αυτή σχετίζεται με τις προηγούμενες δύο. 

Όπως γράφουν η εφημερίδα  «Magdeburger Volksstimme» και το περιοδικό «Spiegel», ερευνάται εάν ο 43χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της Μαντλίν Κρίστιαν Μπ., ο οποίος έχει καταδικαστεί για πολλαπλά εγκλήματα και ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη φυλακή, θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος και για την εξαφάνιση της πεντάχρονης Ίνγκα. 

Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Στένταλ ανακοίνωσε, σύμφωνα με την "Magdeburger Volksstimme", ότι «θα συνεχιστεί η έρευνα για την αγνοούμενη Ίνγκα. Τώρα ελέγχεται εάν υπάρχει σχέση με τον ύποπτο για τη δολοφονία της Μάντλιν».

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο Κρίστιαν Μπ., κατά του οποίου διεξάγεται έρευνα για την δολοφονία της Μάντλιν ΜακΚάν από την εισαγγελία του Μπράουνσβαϊκ , είχε ένα ερειπωμένο ακίνητο σε χωριό της Σαξονίας-Άνχαλτ. Το "Spiegel" γράφει επίσης ότι ο Κ. Μπ. ζούσε στην περιοχή σε ένα ερειπωμένο εργοστάσιο. Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης το 2016, βρέθηκαν εκεί φωτογραφίες με παιδική πορνογραφία. Ο  Κ. Μπ πιθανόν να βρισκόταν κοντά όταν η Ίνγκα εξαφανίστηκε το 2015 κατά τη διάρκεια οικογενειακής επίσκεψης στο Στένταλ. Ο δικηγόρος της μητέρας της Ίνγκα ζητά τώρα να ξανανοίξει η υπόθεση.

Όπως γράφει η «Koelner Stadt-Anzeiger» (έκδοση Σαββάτου) η αστυνομία  ερευνά τη σχέση του 43χρονου Γερμανού, φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της Μάντλιν, με την απαγωγή του Ρενέ επίσης σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Πορτογαλίας. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εξάχρονος Ρενέ είχε εξαφανιστεί σε μια παραλία του Αλγκάρβε το 1996, όταν διέφυγε για λίγο της προσοχής της μητέρα του και του συντρόφου της. Η υπόθεση συνέβη έντεκα χρόνια πριν από την παγκοσμίως γνωστή εξαφάνιση της -τότε τρίχρονης- Μάντλιν στην πόλη Πράια ντα Λουζ, του Αλγκάρβε.

Ο Αντρέας Χάζεε, πατέρας του Ρενέ, είπε στην εφημερίδα της Κολωνίας ότι ελπίζει πως τώρα θα μπορέσει να μάθει τι απέγινε ο γιός του, αλλά δεν πιστεύει ότι ο Ρενέ είναι ακόμα ζωντανός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ