Κλείσιμο

Βρετανία: Ο Τζόνσον ψήφισε με τον σκύλο του - Το τρυφερό στιγμιότυπο τους που έγινε viral (vid)

Στην κάλπη προσέρχονται σήμερα, από τις 7 το πρωί τοπική έως και τις 10 το βράδυ τοπική, περίπου 48 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στο Ηνωμένο Βασίλειο, για μια εκλογική διαδικασία που κατά κοινή ομολογία είναι μία από τις κρισιμότερες των τελευταίων δεκαετιών. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ηγέτης των Συντηρητικών, Μπόρις Τζόνσον, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και ο φακός τον απαθανάτισε να κρατάει το σκυλί του «Dylin» και να χαιρετά χαμογελαστός τους δημοσιογράφους ψηφίζοντας σε εκλογικό κέντρο του Γουέστμινστερ. 

Μάλιστα βγαίνοντας έξω από το εκλογικό κέντρο έδωσε ένα τρυφερό φιλί στο σκυλάκι του.

Το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης θα κρίνει πρωτίστως την τύχη του Brexit. Η παραμονή του Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ, ιδίως με αυτοδυναμία, θα συνεπάγεται έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου. Η ανάδειξη του κ. Κόρμπιν σε πρωθυπουργό θα σημαίνει πως η χώρα οδεύει προς δεύτερο δημοψήφισμα στις αρχές του καλοκαιριού.

 

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 10 το βράδυ τοπική ώρα, όταν και αναμένεται το αποτέλεσμα κοινής δημοσκόπησης εξόδου των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών.

Πηγή: skai.gr