Βολές Μάτις κατά Τραμπ: Προσπαθεί να «διχάσει» την Αμερική

«Πυρά» εναντίον του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο μέχρι πρότινος υπουργός Άμυνας της αμερικανικής κυβέρνησης, Τζιμ Μάτις.

Ο Μάτις, που απομακρύνθηκε χωρίς ιδιαίτερες εξηγήσεις από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, καταφέρθηκε εναντίον του Τραμπ για την τακτική του στην υπόθεση της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεάπολη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος στη ζωή μου που δεν προσπαθεί να ενώσει τον αμερικανικό λαό. Ούτε καν προσποιείται ότι προσπαθεί. Αντ 'αυτού, προσπαθεί να μας διχάσει», ανέφερε ο Μάτις, σε μια μακρά δήλωσή που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

«Βλέπουμε τις συνέπειες τριών ετών αυτής της σκόπιμης προσπάθειας. Βλέπουμε τις συνέπειες τριών ετών χωρίς ώριμη ηγεσία. Μπορούμε να ενωθούμε χωρίς αυτόν, αντλώντας από τις δυνάμεις που είναι εγγενείς στην κοινωνία μας», είπε ο Μάτις. «Αυτό δεν θα είναι εύκολο, όπως έδειξαν οι τελευταίες ημέρες, αλλά το χρωστάμε στους συμπολίτες μας, στις προηγούμενες γενιές και στα παιδιά μας».

Η δήλωση του Μάτις λαμβάνει μεγαλύτερη σημασία, καθώς μέχρι πριν λίγο καιρό, ήταν ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Τραμπ και μάλιστα έγινε την ίδια ημέρα που ο σημερινός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, ύψωσε ανάστημα στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, αρνούμενος να βγάλει τον στρατό στους δρόμους, προκειμένου να καταστείλει τις διαδηλώσεις που γίνονται για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Τραμπ