Κλείσιμο

Βοήθεια Μέρκελ σε Κόντε μέσω Κουρτς; Επιτρέπεται νωρίτερα στους Γερμανούς να πάνε Ιταλία

Βοήθεια Άνγκελα Μέρκελ σε Τζουζέπε Κόντε μέσω... Σεμπάστιαν Κουρτς; Στη μάχη προσέλκυσης των γερμανών τουριστών μπαίνει δυναμικά και η Ιταλία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας του Μονάχου Münchner Merkur, ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα οι Γερμανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν προς την Ιταλία. 

«Η Ιταλία θέλει να ανοίξει τα σύνορά της ήδη από τις 3 Ιουνίου. Και παρότι η Αυστρία ανοίγει τα δικά της σύνορα μετά τις 15 Ιουνίου, οι Γερμανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν προς Ιταλία μέσω Αυστρίας ήδη νωρίτερα.

Η Αυστρία θα επιτρέπει τη διέλευση τουριστών εάν διασχίζουν το αυστριακό Τιρόλο χωρίς παραμονή και εφόσον είναι διασφαλισμένη η έξοδός τους από τη χώρα, ανέφερε στην εφημερίδα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στη Βιέννη. Για να πιστοποιούν ότι θέλουν όντως να ταξιδέψουν στην Ιταλία οι τουρίστες θα πρέπει να επιδεικνύουν την κράτηση ξενοδοχείου ή κάτι παρόμοιο. ''Εγγυώμαι ότι οι ταξιδιώτες θα φτάνουν σε μας χωρίς κανένα πρόβλημα'', διαβεβαιώνει ο περιφερειάρχης του ιταλικού νότιου Τιρόλου.
 

Πηγή: DW