Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Πούτιν ενόψει της Διάσκεψης για την Λιβύη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, συζήτησαν για την επικείμενη Διάσκεψη για την Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου.

«Με πρωτοβουλία της γερμανικής πλευράς υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Συζητήθηκαν διάφορες πλευρές, οι οποίες σχετίζονται με την διεθνή Διάσκεψη για την Λιβύη, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Κρεμλίνο: Οι στόχοι της συμμετοχής Πούτιν στη διάσκεψη του Βερολίνου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις 19 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί το Βερολίνο για να συμμετάσχει στην διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη, αναφέρει σε ανακοίνωση του Κρεμλίνο

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι πλευρές σχεδιάζουν να συζητήσουν την διευθέτηση της λιβυκής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων και των ζητημάτων τερματισμού των εχθροπραξιών, της εκεχειρίας μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών και την ενεργοποίηση ενός ευρέος πολιτικού διαλόγου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Οι σημαντικές συμφωνίες θα διατυπωθούν στο τελικό κείμενο της Διάσκεψης ,αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ