Κλείσιμο

Θλίψη:Κυνηγός αφήνει τα σκυλιά του να σκοτωθούν για να μην χάσει το θήραμα

Ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο από  περιστατικό όπου  κυνηγόσκυλα μαζί με το θήραμα τους, τσακίζονται σε βράχια έπειτα από πτώση που προκλήθηκε κατά την διάρκεια της πάλης τους, κάνει το γύρο του διαδικτύου σκορπώντας θλίψη.

Ένα πλήθος σκυλιών-ζώων εργασίας, καταγράφεται από αυτόπτη μάρτυρα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, να επιτίθεται προσπαθώντας να εξολοθρεύσει ένα ελάφι, στην άκρη ενός γκρεμού.

Το περιστατικό συνέβη  σε περιοχή της Ισπανίας και συγκεκριμένα στο χωριό Herreruela.

Τα σκυλιά, στην προσπάθεια τους να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, μάχονται με τέτοιο ζήλο, που φτάνουν κυριολεκτικά να ακροβατούν στην άκρη του γκρεμού και εν τέλει να πέφτουν.

Ο κυνηγός, o οποίος εμφανίζεται στο πλάνο να βαδίζει προς τα σκυλιά, έχει προκαλέσει την οργή χιλιάδων φιλόζωων χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι υπογραμμίζουν την αναλγησία που φαίνεται πως δείχνει προς τα ζώα.

Στο ανατριχιαστικό βίντεο από το γεγονός, διακρίνεται η σκληρή μάχη των ζώων αλλά και η προσπάθεια που καταβάλουν τα σκυλιά για να κρατηθούν ματαίως από τα βράχια.

Παρά το γεγονός ότι ο μάρτυρας του συμβάντος φωνάζει στον κυνηγό πως τα σκυλιά του σκοτώνονται, ο άνδρας φαίνεται μάλλον αδιάφορος, έχοντας ως μοναδική του έννοια να αποτελειώσει το ελάφι μαχαιρώνοντας το.

Όπως αποτυπώνεται στο στιγμιότυπο, στην αρχή πέφτει ένα σκυλί ενώ στιγμές αργότερα ακολουθεί πλήθος άλλων μαζί με το ελάφι.

Παρά το γεγονός ότι δεν διευκρινίστηκε αμέσως το αν τα άτυχα ζώα επέζησαν, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Κυνηγιού της Ισπανίας, κτηνίατροι έσπευσαν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο σημείο και προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες ενώ έπειτα τα τετράποδα υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός, που πήρε άμεσα διαστάσεις, προκάλεσε τον αποτροπιασμό και προσώπων του πολιτικού βίου της χώρας.

Ενδεικτικά, ο Pablo Iglesias, ηγέτης της παράταξης των Podemos, καταδίκασε με ένα τουιτ την πράξη, αναφέροντας πως όσοι ευθύνονται για αυτήν την βαρβαρότητα είναι κοινοί εγκληματίες.

« Ας τελειώσουμε μια για πάντα με αυτά και ας τιμωρήσουμε τους ενόχους. Οι εικόνες αυτές προκαλούν σοκ.». έγραψε.

Η πολιτική παράταξη PACMA, με σημαντική ακτιβιστική δράση όσον αφορά ζητήματα που αφορούν την κακοποίηση ζώων στη χώρα, τόνισε πως οι σκληρές εικόνες αυτές αποτυπώνουν με ακρίβεια τι είναι στην πραγματικότητα το κυνήγι.

« Είναι ώρα να απαιτήσουμε υπευθυνότητα από τους πολιτικούς που δείχνουν αδιαφορία για την κακοποίηση και τα βάσανα που μπορεί να βιώνουν τα ζώα.

Οι «φίλοι» του κυνηγιού από την άλλη κάνουν λόγο για μεμονωμένο συμβάν που σχετίζεται με τα άγρια ένστικτα των ζώων και σκοπίμως υπερτονίζεται από όσους θέλουν να «ποινικοποιήσουν» το χόμπι.

πηγή:Daily Mail