Τακτικές Στάλινγκραντ και Βιετνάμ για τους Τούρκους στη Ρας αλ Αΐν – Μεγάλες απώλειες 

Τακτικές που θυμίζουν Στάλινγκραντ και Βιετνάμ συναντούν οι Τούρκοι στην πόλη Ρας αλ Αΐν όπου διεξάγονται σφοδρότατες οδομαχίες. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στη Συρία Μανώλη Κωστίδη, οι πολύπειροι Κούρδοι αντάρτες έχουν σκάψει εκατοντάδες τούνελ (υπολογίζονται σε περίπου 300) τα οποία χρησιμοποιούν για να επιτεθούν από κάθε σημείο και κάθε σπίτι, ενώ ειδική αναφορά σε ελεύθερους σκοπευτές είχε κάνει ο Ταγίπ Ερντογάν

Στη Ρας αλ Αΐν γίνονται μάχες δρόμο με δρόμο, σπίτι με σπίτι, με συνέπεια, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 25.000 άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που πληρώνονται από την Τουρκία να έχουν πολλά θύματα στις τάξεις τους. Οι άνδρες του FSA δεν συγκρίνονται σε εμπειρία με τους Κούρδους μαχητές. 


Οι Κούρδοι χρησιμοποιούν πλέον αμερικανικά όπλα και αντιαρματικά, με πολλά τουρκικά τεθωρακισμένα να έχουν καταστραφεί, ενώ οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το τέλμα για την Άγκυρα μπορεί να συνεχιστεί για μήνες, ακόμη και έως τον Απρίλιο, αν δεν προκύψουν διπλωματικές εξελίξεις. 

Παράλληλα, ρώσικα άρματα μάχης εμφανιστήκαν σε Μανμπίτζ και Κομπάνι, ενώ το Καμίσλι καταλείφθηκε από τον στρατό του Άσαντ. Η ρωσική παρουσία στο Μανμπίτζ προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό της Άγκυρας.

 

Πηγή: skai.gr