Σφοδρή αντιπαράθεση Μέρκελ – Ερντογάν – «Δεν ήξερα ότι έχεις συμμάχους τρομοκράτες»

Σφοδρή αντιπαράθεση μέσω τηλεφώνου την Κυριακή μεταξύ της Άνγκελας Μέρκελ και του Ταγίπ Ερντογάν για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη ΒΑ Συρία

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο να τερματίσει άμεσα την στρατιωτική επιχείρηση στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

«Η καγκελάριος υποστήριξε τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης» δήλωσε σε ανακοίνωση του, εκπρόσωπος της καγκελαρίας. 

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά από αίτημα του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του περιέγραψε τη δική του αντίδραση. «Είναι περίεργη η γερμανική στάση… Υποστηρίζει η Μέρκελ την τρομοκρατική οργάνωση; (PKK)»

«Εμείς δεν είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ; Μήπως πήρατε στο ΝΑΤΟ την τρομοκρατική οργάνωση και δεν το ξέρω;», της είπα. «Εσείς τους καλείτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και μετά μας λένε nein, nein. Πότε είδατε κάποιον να κάθεται με ένα κράτος - τρομοκράτη στο ίδιο τραπέζι;»

«Η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα που έχει πολεμήσει τους τζιχαντιστές» ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το βράδυ της Κυριακής Μέρκελ και Μακρόν θα συναντηθούν στο Παρίσι για να συζητήσουν και το Συριακό, στη σκιά της απόφασης των δύο χωρών να επιβάλουν εμπάργκο όπλων στην Τουρκία για την επιχείρηση Πηγή Ζωής. 
 

Πηγή: skai.gr