Κλείσιμο

PETA - ΜακΚάρτνεϊ: Βίντεο κινούμενων σχεδίων - διαμαρτυρία για τα πειράματα σε ζώα

Η μεγαλύτερη οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, Άνθρωποι για την Hθική Mεταχείριση των Zώων (PETA) παρουσίασε ένα νέο βίντεο κινουμένων σχεδίων για το τραγούδι Πολ ΜακΚάρτνεϊ του 1993 “Looking For Changes”.

Γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ δώρισε το τραγούδι στην PETA για την εκστρατεία της με στόχο τον τερματισμό των βάναυσων πειραμάτων σε ζώα στα εργαστήρια.

"Ψάχνω για αλλαγές που θα συνεχίσουν τη δυναμική της απομάκρυνσης των ζώων από τα εργαστήρια" αναφέρει ο ΜακΚάρτνεϊ. "Τα πειράματα σε ζώα είναι ανήθικα - είναι μια κολοσσιαία αποτυχία και χάσιμο χρόνου και χρημάτων. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.

Σύμφωνα με την PETA, "περίπου το 90% των πειραμάτων σε ζώα δεν οδηγούν σε θεραπείες για τον άνθρωπο και το 95% των νέων φαρμάκων που δοκιμάζονται ως ασφαλή και αποτελεσματικά σε ζώα αποτυγχάνουν στις κλινικές μελέτες στον άνθρωπο".

Το βίντεο κινουμένων σχεδίων εμφανίζει τον Άγγλο τραγουδιστή, συνθέτη, στιχουργό, ιδρυτικό μέλος των Beatles να παίζει ακουστική κιθάρα, ενώ περιβάλλεται από ζώα που έχουν απελευθερωθεί από ένα εργαστήριο.

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ είναι ένα από τους πολλούς μουσικούς που έχουν δώσει τραγούδια στην PETA, μεταξύ άλλων ο Νικ Κέιβ, οι Black Keys, η Sia και η Κρίσι Χάιντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ