Κλείσιμο

Οργή Λεμπρόν και αθλητών για το θάνατο του Φλόιντ

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν μεταξύ πολλών αθλητών που πήραν θέση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θάνατο ενός άοπλου Αφροαμερικανού, ο οποίος φαίνεται σε βίντεο ξαπλωμένος στο δρόμο τη στιγμή που ένας αστυνομικός πιέζει με το γόνατό του τον αυχένα του συλληφθέντος.

    Τέσσερις αστυνομικοί της Μινεάπολης απολύθηκαν την Τρίτη (26/5) για το περιστατικό της Δευτέρας (25/5), στο οποίο το θύμα, Τζορτζ Φλόιντ, ακούγεται επανειλημμένα να κλαίει και να παρακαλεί λίγο πριν εκπνεύσει: «Σε παρακαλώ, δεν μπορώ να αναπνεύσω, σε παρακαλώ, φίλε».

    Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο αστέρας των Λος Άντζελες Λέικερς πήρε θέση και με μια ανάρτηση του στο Instagram αναφέρθηκε στον Κόλιν Καπέρνικ, τον πρώην quarterback του NFL που είχε γονατίσει κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στη φυλετική αδικία.

    Η ανάρτηση περιλαμβάνει μια φωτογραφία του αστυνομικού που καρφώνει το γόνατό του στον αυχένα του Φλόιντ μαζί με μια φωτογραφία του Καπέρνικ που γονατίζει κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου, προσθέτοντας τη λεζάντα «Καταλαβαίνετε ΤΩΡΑ !! ?? !! ?? Ή είναι ακόμα θολό για εσάς; #StayWoke"».

    Στον κόσμο του αθλητισμού υπήρξαν κι άλλοι που εξέφρασαν την οργή τους για το περιστατικό, το οποίο ενισχύει το κίνημα που δημιουργήθηκε μετά από μια σειρά δολοφονιών άοπλων Αφροαμερικανών από αστυνομικούς, «Black Lives Matter».

    «Ειλικρινά είναι ένας άρρωστος κόσμος. Είναι πραγματικά ..... καμία εξήγηση», έγραψε στο Twitter ο Οντέλ Μπέκαμ Τζ., αθλητής του Pro Bowl NFL που παίζει για τους Cleveland Browns.

    Η Hall of Famer και δύο φορές πρωταθλήτρια του WNBA, Λίζα Λέσλι, έγραψε στο Twitter: «Αν κάποιος που με ακολουθεί δεν είναι εξοργισμένος για αυτές τις παράλογες επιθέσεις στους Αφροαμερικανούς, ας σταματήσει να με ακολουθεί! Εάν το πνεύμα σας δεν ενοχλείται, σταματήστε να με ακολουθείτε!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ