Ο ευφάνταστος και πανάκριβος τρόπος που «σπάει» την καραντίνα ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης

Αφού ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλονγκόρν, ο αποκαλούμενος και Ράμα Χ., εγκαταστάθηκε  σε ξενοδοχείο της Βαυαρίας οι ακόλουθοί του συνέχισαν να κάνουν βόλτες με τα ποδήλατά τους παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού η οποία ισχύει στην Βαυαρία. 

Ο ίδιος ο μονάρχης φαίνεται πως έχει βρει έναν άλλο τρόπο για να αποφύγει την καραντίνα: πετάει με το πολυτελές του τζετ προς διάφορες κατευθύνσεις ανά την Γερμανία για να ανεβάσει προφανώς την αδρεναλίνη του. Ο 67χρονος Ταϊλανδός προσπαθεί έτσι να αποφύγει την πλήξη παρά τα πρόστιμα που επιβάλλει η Βαυαρία λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία προφανώς ισχύει και γι΄ αυτόν.

Ο βασιλιάς εγκαταστάθηκε σε ένα ξενοδοχείο της Βαυαρίας στις αρχές Μαρτίου - μαζί με το χαρέμι του που αποτελείται από 20 γυναίκες και μια πολυμελή ακολουθία. Για να περνά τον ελεύθερο χρόνο του,  κάνει τώρα "αεροπορικούς περιπάτους" ανά την Γερμανία με το αεροπλάνο του, τύπου Boeing 737-800. Όπως γράφει η Bild, o εκκεντρικός Ταϊλανδός μονάρχης «πετάχτηκε» στις 25 Μαρτίου στην Δρέσδη, ενώ δύο μέρες αργότερα επισκέφτηκε με το αεροπλάνο του την Λειψία. Στις 30 Μαρτίου σειρά είχε το Αννόβερο.

Όποιος όμως νομίζει ότι ο μονάρχης επισκέφτηκε αυτές τις γερμανικές πόλεις με το χαρέμι του λανθάνει. Όπως και ότι διέμεινε σε αυτές τις πόλεις. Ταξίδεψε μόνο και μόνο για να ανεβάσει την αδρεναλίνη του και επέστρεψε στο Μόναχο. Και αυτό διότι χρησιμοποιεί την μέθοδο  "Touch and go", δηλαδή την άμεση προσγείωση και απογείωση. Το πολυτελές αεροπλάνο του αγγίζει μόνο την πίστα του αεροδρομίου για λίγα δευτερόλεπτα και απογειώνεται ξανά αμέσως.

Δεν πρόκειται  μόνο για μια παράλογη και παράτολμη κάθοδο αλλά και για μια κοστοβόρα πτήση.  Όπως πληροφορήθηκε η Bild, μια τόσο σύντομη αεροπορική μανούβρα κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ. «Για το Αννόβερο λ.χ. ο λογαριασμός ανέρχεται στα 6.000 ευρώ». Επειδή μάλιστα το Boeing 737-800 του Ταϊλανδού μονάρχη ανήκει στην πολεμική  αεροπορία της χώρας του, το κόστος των «αεροπορικών περιπάτων» του ανά την Γερμανία το επωμίζονται οι φορολογούμενοι της Ταϊλάνδης. 

Πάντως, η πτήση που σχεδίαζε για την Πέμπτη 2 Απριλίου ο εκκεντρικός μονάρχης από το Μόναχο με προορισμό το αεροδρόμιο Μπάντεν-Μπάντεν της Καρλσρούης ακυρώθηκε λίγο πριν από την καθορισμένη ώρα απογείωσης.  Άγνωστο γιατί...

Πηγή: Bild, Frankfurter Rundschau, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ