Κλείσιμο

Νεκρός από τον κορωνοϊό «υγιής» 13χρονος στο Λονδίνο

Ένα 13χρονο αγόρι χωρίς προφανή υποκείμενα προβλήματα υγείας έγινε το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για τον Ισμαήλ Μοχάμεντ Αμπντουλουαχάμπ από το Μπρίξτον του νοτίου Λονδίνου, ο οποίος κατέληξε τη Δευτέρα νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο King's College.

Ο 13χρονος πέθανε χωρίς να έχει στο πλευρό του την οικογένειά του, λόγω της μεταδοτικότητας του ιού, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το ισλαμικό Κολέγιο Μαντίνα, μέλος του διδακτικού προσωπικού του οποίου είναι η μεγαλύτερη αδελφή του θανόντος.

Το κολέγιο κάνει έρανο για τα έξοδα της κηδείας. Στόχος ήταν η συγκέντρωση 4.000 λιρών και εντός 24 ωρών συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 6.000 λίρες.

Σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο ανέφερε: «Δυστυχώς ένα 13χρονο αγόρι που διαγνώστηκε θετικό στον COVID-19 κατέληξε και οι σκέψεις μας και τα συλλυπητήριά μας είναι με την οικογένεια αυτή την ώρα».

Ο μικρός Ισμαήλ είχε πρόσφατα χάσει τον πατέρα του από καρκίνο.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι μεταξύ των πιο πρόσφατων καταγεγραμμένων θυμάτων του νέου κορωνοϊού ήταν και ο 19χρονος Λούκα ντι Νίκολα, Ιταλός βοηθός σεφ στο Λονδίνο, ο οποίος επίσης δεν είχε προφανή υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Πηγή: skai.gr