Κλείσιμο

Νέα Υόρκη-Έλληνας γιατρός στον ΣΚΑΪ: Είναι κόλαση-Χάνουμε 12 ανθρώπους την ώρα

Τις δραματικές στιγμές που ζει μέσα στο νοσοκομείο Μάουντ Σινά της Νέας Υόρκης με τα κρούσματα του κορωνοϊού περιέγραψε στον ΣΚΑΪ με συγκίνηση ο Έλληνας γιατρός και καθηγητής Πνευμονολογίας, Σωτήρης Κασσαπίδης. 

«Έχουμε τα μηχανήματα που χρειαζόμαστε αλλά περιμένουμε την ώρα που δεν θα τα έχουμε. Έχουμε 180 ασθενείς αυτή την στιγμή. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα», είπε ο Σωτήρης Κασσαπίδης.

Στην ερώτηση εάν το νοσοκομείο βρίσκεται στο όριο να μην μπορεί να περιθάλψει άλλους ασθενείς ο Έλληνας γιατρός απαντά: «Κοντεύουμε. Έρχεται η ώρα τώρα».

«Θα χάσουμε πάρα πολλούς ανθρώπους, πιο πολλούς από Παγκόσμιο Πόλεμο. Εδώ είναι κόλαση. Έχουμε φορτηγά έξω και βάζουμε τους νεκρούς. Κάθε μέρα χάνουμε σε αυτό το νοσοκομείο περίπου 12 με 14 ασθενείς την ημέρα», σημείωσε ο Σωτήρης Κασσαπίδης και εξήγησε ότι στην Νέα Υόρκη πεθαίνουν από κορωνοϊό 12 άνθρωποι την ώρα.

«Δεν το περιμέναμε αυτό. Είναι το πρόβλημα στην Νέα Υόρκη ξεκινάει στο Σικάγο και την Νέα Ορλεάνη και θα μας καταστρέψει όλους. Θα χάσουμε πολλούς ασθενείς και δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε», είπε ο Έλληνας γιατρός. 

Εξομολογήθηκε ότι έχει χάσει τον ύπνο του για όσα συμβαίνουν και για την ανησυχία του για την οικογένεια του. «Εδώ μπροστά έχω μία νοσοκόμα. Μόλις βάλαμε την αδερφή της στο μηχάνημα και θα την χάσουμε. Δεν έχω λόγια», ανέφερε ο Σωτήρης Κασσαπίδης. 
 

Πηγή: skai.gr