«Μίλα μου, ναι μίλα μου»: Μετά τον Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου «φλερτάρει» την Αίγυπτο

Το “φλερτ” της Τουρκίας στην Αίγυπτο συνεχίζεται ακατάπαυστα, και είναι πιο επίμονο από ποτέ, κι ας μην έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήριζε τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι "πραξικοπηματία" και "δικτάτορα" περνώντας τον γενεές δεκατέσσερις. Ψωμί κι αλάτι όμως, καθώς όπως φαίνεται τα πράγματα έχουν αλλάξει μετά την άφιξη του Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο. 

Μετά τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου, τη σκυτάλη πήρε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών. Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η τουρκική διπλωματική αποστολή που επισκέφθηκε την Αίγυπτο συζήτησε τα θέματα της Λιβύης, της Συρίας και της Ανατολικής Μεσογείου. "Είναι ένα ζήτημα πολύ σημαντικό, κι αν καταφέρουμε να συνεργαστούμε στο θέμα αυτό και η Αίγυπτος και η Τουρκία θα βγουν κερδισμένες" σχολίασε χαρακτηριστικά. 

Ουσιαστική η Άγκυρα τάζει πολλά ανταλλάγματα στο Κάιρο για να υπάρξει αιγυπτοτουρκική συμφωνία, κάνοντας πως ξεχνάει την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μέχρι στιγμής πάντως, το φλερτ της Άγκυρας στο Κάιρο παραμένει μονόπλευρο...

Πηγή: skai.gr