Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι άνοιξαν πόλεμο με την Βασίλισσα: Δεν της ανήκει η λέξη «βασιλικός»

Σε ένα δραματικό σίριαλ με πολλές εντάσεις, εκατέρωθεν χτυπήματα και πολλά επεισόδια εξελίσσεται η αποχώρηση της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το ζευγάρι φαίνεται ότι έχει ανοίξει πόλεμο με την ίδια την Βασίλισσα Ελισάβετ και δείχνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν όρους για το πώς θα ζήσουν από εδώ και στο εξής. Στο νέο επεισόδιο της κόντρας ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ αποφάσισαν να εκδώσουν ανακοίνωση και να υποστηρίξουν ότι στην Βασίλισσα δεν ανήκει η λέξη «βασιλικός». 

Η ανακοίνωση ήρθε μερικές ημέρες αφού η Βασίλισσα και οι στενοί συνεργάτες της ενημέρωσαν το ζευγάρι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ως εμπορικό σήμα το «Sussex Royal», για το οποίο έχει ξοδέψει πολλά χρήματα προκειμένου να το κατοχυρώσει. 

«Παρόλο που δεν υπάρχει δικαιοδοσία από την Μοναρχία ή την Κυβέρνηση για την χρήση της λέξης ‘’βασιλικός’’ στο εξωτερικό ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το ‘’Sussex Royal’’ ή οποιαδήποτε επανάληψη της λέξης ‘’βασιλικός’’ σε οποιοδήποτε έδαφος (είτε εντός του Ηνωμένου Βασιλείου ή αλλού) όταν συμβεί η μετάβαση την Άνοιξη του 2020», ανέφερε η ανακοίνωση του ζευγαριού. 

Μάλιστα εμφανίστηκαν να διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρεται το Βρετανικό Παλάτι το οποίο κατηγόρησαν ότι τους ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας. «Ενώ υπάρχει προηγούμενο για άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που κατέχουν τίτλους να αναζητήσουν εργασία έξω από τον θεσμό, για τον Δούκα και την Δούκισσα του Σάσσεξ έχει τεθεί σε εφαρμογή μια δωδεκάμηνη περίοδος επανεξέτασης. Με βάση την συμφωνία ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ κατανοούν ότι είναι υποχρεωμένοι να αποχωρήσουν από τα βασιλικά καθήκοντα και να μην αναλάβουν καθήκοντα εκπροσώπησης εκ μέρους της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας», τονίζουν στην ανακοίνωση τους. 

Οι ειδικοί της επικοινωνίας και οι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι το ζευγάρι επιμένει να προχωράει σε επικοινωνιακά «αυτογκόλ» και να θέτει σε θέση εχθρού το παλάτι αν και δεν είναι απαραίτητη μία τέτοια προσέγγιση. 
 

Πηγή: skai.gr