Κώστας Σπιλιάδης: O άνθρωπος που έκανε την ελληνική κουζίνα γνωστή στον πλανήτη (video)

Φτάνει στην Αμερική το 1966. Έχει μαζί του μόνο δύο βαλίτσες και στόχο να εγκατασταθεί στην Νέα Υόρκη για να μελετήσει Eγκληματολογία… Αλλά τα πράγματα σπάνια πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο…

Σήμερα είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε την κουζίνα, το κρασί αλλά και την περιβόητη φιλοξενία των ελληνικών νησιών στην Βόρεια Αμερική, δίνοντας τους μάλιστα άρωμα πολυτέλειας  και χαρακτήρα υψηλής ποιότητας.

Ο Κώστας Σπιλιάδης, είναι ιδιοκτήτης μιας -κυριολεκτικά- διεθνούς αυτοκρατορίας εστίασης και φιλοξενίας  σε επτά σημεία του πλανήτη.

Τα εστιατόρια του, που ονομάζονται «Μήλος», είναι γνωστά όχι μόνο για τις εξαιρετικές πρώτες ύλες και τα φρέσκα θαλασσινά  αλλά φυσικά και για την άψογη εξυπηρέτησή τους.

Ο σεφ Κώστας Σπιλιάδης φιλοξενήθηκε στο «CBS This Morning: Saturday» και μοιράστηκε με το κοινό ορισμένες διάσημες συνταγές του, για ένα πλήρες μενού ελληνικών γεύσεων.


Φυσικά από το τραπέζι δεν θα μπορούσε να λείπει η Χωριάτικη σαλάτα ενώ στα ορεκτικά συμπεριλαμβάνονταν η ταραμοσαλάτα, η τυροκαυτερή, το τζατζίκι με πίτα αλλά και το ψητό χταποδάκι με φάβα Σαντορίνης.

Κυρίως πιάτο η αστακομακαρονάδα με… αθηναϊκό στυλ και για επιδόρπιο ελληνικό γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι από τα Κύθηρα και σπιτικά γλυκά του κουταλιού ενώ από την γευστική αυτή εμπειρία δεν θα μπορούσε να λείπει το ιδανικό κρασί, μια μακεδονίτικη Μαλαγουζία Γεροβασιλείου.
 

Πηγή: CBS

TAGS: Ελλάδα