Κορωνοϊός: Τουλάχιστον 40 Αμερικανοί έχουν νοσήσει στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Τουλάχιστον 40 Αμερικανοί προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊο στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα στα ανοικτά της Ιαπωνίας, έγινε σήμερα γνωστό από τις αμερικανικές αρχές.

«Θα λάβουν ιατρική φροντίδα σε νοσοκομεία στην Ιαπωνία» διευκρίνισε, σε δηλώσεις του, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Άντονι Φότσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, κι ενώ οι ΗΠΑ άρχισαν να απομακρύνουν τους υπηκόους τους που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο πλοίο από τις 5 Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, η Ιταλία προτίθεται να απομακρύνει σύντομα, εντός της επόμενης εβδομάδας, τους υπηκόους της, που βρίσκονται σε καραντίνα στο Diamond Princess, όπου έχουν καταγραφεί 355 κρούσματα του κορωνοϊού.

«Πιστεύω ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστική. Όπως γνωρίζετε, οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή απομακρύνουν τους υπηκόους τους από το πλοίο. Εμείς θα είμαστε οι επόμενοι» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο.

«Ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας θα συγκαλέσει αύριο μια στρογγυλή τράπεζα προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα επιστρέψουν οι περίπου 35 Ιταλοί πολίτες που βρίσκονται στο πλοίο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ