Κορωνοϊός: Σταθερός ο Μπόρις Τζόνσον - Του χορηγήθηκαν 4 λίτρα οξυγόνου

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου St Thomas's στο κεντρικό Λονδίνο παραμένει από το βράδυ της Δευτέρας ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, η μεταφορά του έγινε για λόγους προληπτικούς, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμος αναπνευστήρας σε περίπτωση που τον χρειαστεί.

Η μέχρι τώρα πληροφόρηση αναφέρει ότι δεν έχει χρειαστεί τον αναπνευστήρα, που χρησιμοποιείται συνήθως με τον ασθενή σε βαθιά νάρκωση και διασωληνωμένο.

Κατά το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται άτομα του κύκλου του πρωθυπουργού, η κατάστασή του δεν άλλαξε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι Times αναφέρουν ότι λόγω της δύσπνοιας χρειάστηκε στην εντατική τέσσερα λίτρα οξυγόνου, που χορηγήθηκαν πιθανότατα με απλή μάσκα οξυγόνου.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι ασθενείς του κορωνοϊού που τοποθετούνται σε μονάδα εντατικής θεραπείας χρειάζονται συνήθως τουλάχιστον 15 λίτρα οξυγόνου, κάτι που σημαίνει ότι μάλλον η κατάσταση της υγείας οι πρωθυπουργού είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλους ασθενείς του Covid-19 που έχουν χρειαστεί την εντατική περίθαλψη των βρετανικών νοσοκομείων.

Γιατροί, πάντως, σημειώνουν ότι τα 2/3 των ασθενών του κορωνοϊού έχουν χρειαστεί αναπνευστήρα εντός 24 ωρών από την εισαγωγή τους σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο Υπουργός Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ δήλωσε το πρωί στο BBC ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει την καλύτερη φροντίδα, χωρίς όμως να δώσει κάποια πρόσθετη λεπτομέρεια για την κατάστασή του.