ΗΠΑ: Υποδύθηκε τον υπάλληλο του αεροδρομίου για να ταξιδέψει στη Γερμανία να δει τη φίλη του

Ένας 20χρονος Αμερικανός υποδύθηκε τον υπάλληλο συντήρησης στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης με την ελπίδα να καταφέρει να παρακάμψει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό και να συναντήσει τη φίλη του που ζει στη Γερμανία, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία.

Το εγχείρημά του, εντούτοις, δεν καρποφόρησε και ο νεαρός άνδρας υποχρεώθηκε να φύγει την επόμενη κιόλας ημέρα για τις ΗΠΑ.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την Κυριακή: λίγο μετά την προσγείωση του αεροπλάνου του, που ερχόταν από την Ουάσινγκτον, ο νεαρός άνδρας φόρεσε ένα γιλέκο σε έντονο κίτρινο χρώμα και πήρε δύο μαύρες σακούλες θέλοντας να πείσει το προσωπικό ασφαλείας ότι θα άδειαζε τους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονταν πίσω από το σημείο ελέγχου των επιβατών, εξηγεί η αστυνομία σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Τα τουριστικά ταξίδια απαγορεύονται στη Γερμανία και τα μόνα που επιτρέπονται είναι τα επιχειρηματικά ή τα ταξίδια για έκτακτες περιστάσεις, για παράδειγμα για μια κηδεία.

Το «άκρως ασυνήθιστο» σχέδιο του 20χρονου Αμερικανού, σύμφωνα με τις αρχές, είχε άδοξο τέλος, όταν ένας από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου παρατήρησε ότι δεν έφερε ειδικό σήμα ασφαλείας και κυρίως δεν μιλούσε γερμανικά.

Όταν τον ανέκριναν οι αρχές, ομολόγησε ότι έστησε το σχέδιό του προκειμένου να συναντηθεί με τη σύντροφό του, που του λείπει.

Την επομένη, υποχρεώθηκε να επιβιβαστεί σε πτήση για την Ουάσινγκτον.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε εάν κατάφερε τελικά να δει τη φίλη του, έστω και από τη τζαμαρία στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ