ΗΠΑ - Ισοβίτης: Αποφυλακίστε με, πέθανα πριν από τέσσερα χρόνια

«Πέθανα πριν από τέσσερα χρόνια πρέπει να με αποφυλακίσετε!» δηλώνει ο... μακαρίτης ισοβίτης που κρατείται σε φυλακή στην Αϊόβα ζητώντας ματαίως να αποφυλακιστεί!

Ο Μπέντζαμιν Σράιμπερ, 66 ετών σήμερα, καταδικάστηκε το 1996 σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία. Τον Μάρτιο του 2015 ασθένησε σοβαρά. Μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο και οι γιατροί χρειάστηκε να τον επαναφέρουν πέντε φορές στη ζωή. Αφού ανέρρωσε από τα νεφρολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, επέστρεψε στο κελί του. 

Τρία χρόνια αργότερα, ο Σράιμπερ προσέφυγε στα δικαστήρια για το θέμα. Ισχυρίστηκε ότι τον επανέφεραν στη ζωή, αλλά είχε προλάβει να... πεθάνει, έστω και στιγμιαία!

Το επιχείρημά του, αν και πρωτότυπο, δεν έπεισε το τοπικό δικαστήριο, ούτε το Εφετείο της Αϊόβα που έκρινε την προσφυγή του ως «αβάσιμη». «Ο κ. Σράιμπερ είναι είτε ζωντανός, οπότε θα παραμείνει στη φυλακή, είτε νεκρός, οπότε δεν τίθεται θέμα» σημείωσαν σκωπτικά οι δικαστές στο σκεπτικό τους. Η πιθανότητα να είναι πεθαμένος δεν υφίσταται, πρόσθεσε το δικαστήριο, αφού υπέγραψε ο ίδιος το αίτημά του.

«Νεκρός ή ζωντανός εσένα θα ζητάω» θα λέει από το κελί του ο 66χρονος αναλογιζόμενος την ελευθερία... 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ