ΗΠΑ: Fake το βίντεο με δήθεν σύλληψη αφροαμερικανού πράκτορα του FBI (VIDEO)

Τη στιγμή που η δολοφονία του Τζωρτζ Φλόιντ συγκλονίζει τις ΗΠΑ, ένα νέο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας και από την Κυριακή κυκλοφορεί ευρέως στο internet.

Στο βίντεο απεικονίζονται δυο λευκοί αστυνομικοί που αποφασίζουν να συλλάβουν Αφροαμερικανό ο οποίος κάθεται χαλαρά και καπνίζει το τσιγάρο του. Υποτίθεται πως εκείνος τελικά είναι πράκτορας του FBI και οι λευκοί αστυνομικοί την πάτησαν.

Ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, χρήστης του Twitter επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την επικαιρότητα, αναρτώντας ένα βίντεο με σύλληψη αφροαμερικανού ο οποίος απλά... καπνίζει το τσιγάρο του.

Ένας χρήστης του Instagram που ισχυρίζεται ότι ήταν η πηγή του βίντεο είπε ότι επέλεξε να μοιραστεί το βίντεο αυτή τη στιγμή, επειδή η δολοφονία του αστυνομικού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη είχε προκαλέσει φυλετικές εντάσεις σε όλη τη χώρα.Ο χρήστης @ thisisnike1, επιβεβαίωσε σε ένα σχόλιο του Instagram ότι ο ισχυρισμός ότι ο άντρας ήταν μυστικός πράκτορας του FBI ήταν μια φήμη που ξεκίνησε στο Twitter. 

Αν και αρχικά ειπώθηκε ότι ο άνδρας στο βίντεο είναι «πράκτορας του FBI» η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε από τον χρήστη που ανήρτησε το βίντεο, ο οποίος πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το βίντεο είχε καταγραφεί έναν χρόνο νωρίτερα και αναγνώρισε τον άνδρα στο βίντεο ως φίλο του και «όχι πράκτορα του FBI»

Πηγή: skai.gr