ΗΠΑ: 5χρονος ήρωας έσωσε την αδερφή του από φωτιά στο σπίτι τους

Ένα 5χρονο αγόρι από την Τζόρτζια των ΗΠΑ, έχει απασχολήσει τα media με την ηρωική του πράξη, να αψηφήσει κάθε κίνδυνο και να σώσει την αδερφή του από τις φλόγες.  
Ο μικρός Νόα Γουντς ξύπνησε από τη φωτιά στο υπνοδωμάτιο. Παρόλα αυτά δεν πανικοβλήθηκε, αντίθετα έσπευσε να βοηθήσει την οικογένειά του.

Ο Νόα ήταν ένα από τα οκτώ μέλη της οικογένειας που κοιμόταν στο σπίτι τους στην κομητεία Μπάρτοου της Τζόρτζια την Κυριακή, όταν ξύπνησε μέσα στον καπνό και τις φλόγες στο υπνοδωμάτιο που μοιραζόταν με την 2χρονη αδελφή του.

Σηκώθηκε από το κρεβάτι, άρπαξε την αδερφή του και βγήκε από το σπίτι μέσα από τη μόνη έξοδο που ήταν διαθέσιμη, ένα ανοιχτό παράθυρο.

Αλλά ο Νόα δεν σταμάτησε εκεί - επέστρεψε για να πάρει το σκυλί της οικογένειας. Στη συνέχεια έτρεξε δίπλα στο σπίτι του θείου του για βοήθεια. Μαζί, ειδοποίησαν την υπόλοιπη οικογένεια.

Όλοι είναι πλέον ασφαλείς.

Η πυροσβεστική υπηρεσία τον τιμά ως ήρωα

«Έχουμε δει παιδιά να προειδοποιούν τις οικογένειές τους στο παρελθόν», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο CNN. «Αλλά για έναν 5χρονο να καταφέρει να αντιδράσει έτσι... αυτό είναι πολύ εκπληκτικό.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Μπάρτοου Κάουντι τον ονόμασε επίτιμο πυροσβέστη και πρόκειται να του απονείμει ένα σπάνιο βραβείο για την ηρωική του την Παρασκευή.

Ο επικεφαλής είπε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από μια υπερφορτωμένη πρίζα στην κρεβατοκάμαρα του Νόα. Όταν έφθασαν οι πυροσβέστες, έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στο μικρό ήρωα και τα τέσσερα άλλα μέλη της οικογένειας για μικρά εγκαύματα και εισπνοή καπνού.

«Αν δεν ήταν ο Νόα, ίσως να μην είμαστε εδώ σήμερα», δήλωσε ο παππούς του.

Λόγω της καταστροφής του σπιτιού, η οικογένεια ζήτησε βοήθεια από την κοινότητα, για να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Πηγή: CNN