Google: Tι απαντά για αποκαλύψεις BBC περί σκλαβοπάζαρου μέσω instagram, Google, Apple

Ιδιαίτερα προβληματισμένη δηλώνει η Google στο περιθώριο των σοκαριστικών ευρημάτων έρευνας του αραβικού BBC σύμφωνα με το οποίο Google, Instagram και Apple προσφέρουν υπηρεσίες, μέσω ενεργοποίησης και διάθεσης σχετικών εφαρμογών για την διευκόλυνση της λειτουργίας ηλεκτρονικών πλατφορμών αγοραπωλησίας σκλάβων στις χώρες του Κόλπου.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει σε ανακοίνωση, εκπρόσωπος της Google, στο Google Play, δεν επιτρέπεται καμία εφαρμογή που απαξιώνει η προσβάλλει τα δικαιώματα οποιουδήποτε προσώπου ενώ η εταιρεία δρα κατά οποιωνδήποτε εφαρμογών παραβαίνουν τους κανονισμούς αυτούς ή παραβιάζουν την ισχύουσα τοπική νομοθεσία.

"Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι με τους ισχυρισμούς. Στο Google Play δεν επιτρέπουμε καμία εφαρμογή που απαξιώνει ή προσβάλλει τα δικαιώματα οποιουδήποτε προσώπου. Οι πολιτικές του Google Play για τους προγραμματιστές, απαιτούν από τους προγραμματιστές ισχυρή και διαρκή εποπτεία κάθε περιεχομένου που δημιουργούν οι χρήστες και εμφανίζεται στις εφαρμογές τους, ενώ δρούμε κατά οποιωνδήποτε εφαρμογών που παραβαίνουν τους κανονισμούς μας ή παραβιάζουν την ισχύουσα τοπική νομοθεσία.", αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr