Γαλλία: Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία στη Νίκαια - Αποκεφαλίστηκε 1 από τα θύματα

Σκηνές πανικού στη Νίκαια τη Γαλλίας το πρωί όταν άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι στον καθεδρικό ναό Notre-Dame de Nice που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, υπάρχουν τρεις νεκροί, με δύο από τα θύματα, μια γυναίκα και έναν άνδρα, να έχουν δολοφονηθεί μέσα στην εκκλησία. Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε "σχεδόν" αποκεφαλιστεί σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ. Μια ακόμα διέφυγε σε καφετέρια, αλλά είχε τραυματιστεί σοβαρά και υπέκυψε στα πολλαπλά τραύματά της. 

Ο δράστης τραυματίστηκε σοβαρά από τις αρχές και συνελήφθη. Νοσηλεύεται με τραύμα από πυροβολισμό σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Figaro αναζητείται και συνεργός του δράστη. Η αστυνομία συνιστά στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. 

Στη γαλλική εθνοσυνέλευση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης, ενώ στην πόλη σπεύδει ο Εμανουέλ Μακρόν. 

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, ανέφερε νωρίτερα στο Twitter ότι ένας ύποπτος συνελήφθη μετά την επίθεση που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα στην πόλη αυτή της Γαλλίας, από έναν άγνωστο με μαχαίρι κοντά σε μια εκκλησία, και εκτίμησε ότι πρόκειται να τρομοκρατική επίθεση.  Ο δράστης, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης επαναλάμβανε τη φράση "Αλάχου Άκμπαρ" ( "Ο θεός είναι μεγάλος").

Η επίθεση έρχεται στον απόηχο της έντασης μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και μουσουλμανικών χωρών για τα σκίτσα του περιοδικού Charlie Hebdo για τον Μωάμεθ.

Την υπόθεση ανέλαβε η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ