Κλείσιμο

Εμπορικές πτήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου – Ελλάδας μέσω διέλευσης από Ευρωπαϊκές χώρες 

Η Πρεσβεία επανέρχεται στη σύστασή της προς τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα να αναζητήσουν υφιστάμενες εναλλακτικές οδούς μέσω άλλων ενδιάμεσων σταθμών (transit flights), καθώς υφίστανται ακόμη σχετικές δυνατότητες.

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να επιβεβαιώνουν με την αεροπορική εταιρία τους ότι η πτήση θα πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα στο σύνολο της (Ην. Βασίλειο – χώρα διέλευσης – Ελλάδα). 

Επισημαίνεται ότι, λόγω γενικότερης ρευστότητας συνθηκών, πριν οποιοδήποτε ταξίδι προς την Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου ευρωπαϊκού προορισμού, πρέπει να ελέγχονται οι τελευταίες ανακοινώσεις των αρμοδίων Ελληνικών αρχών και ο σύνδεσμος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) όπου περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες ανά χώρα  είναι: https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297 .

Καθώς ορισμένες χώρες Schengen επιβάλλουν έκτακτους ελέγχους εντός των συνόρων τους, συνιστάται η χορήγηση βεβαίωσης της Πρεσβείας για Έλληνες πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν transit με τελικό προορισμό την Ελλάδα.

Για το σκοπό αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν από την Πρεσβεία την χορήγηση βεβαίωσης διέλευσης (transit attestation) στο frontdesk.lon@mfa.gr, αναφέροντας τα εξής ατομικά στοιχεία τους (με λατινικούς χαρακτήρες, ως αναφέρονται στο διαβατήριο τους): 

- Όνομα
- Επώνυμο
- Αρ. Διαβατηρίου 
- Χώρα & Αεροδρόμιο/σταθμός διέλευσης (transit)     

Πηγή: skai.gr