Διαβεβαιώσεις Pfizer σε ΕΕ για ομαλοποίηση στις παραδόσεις εμβολίων έως 15 Φεβρουαρίου

Μειωμένες κατά 35% με 40% είναι οι παραδόσεις εμβολίων της Pfizer στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με ενημέρωση από της Βρυξέλλες.

Η Κομισιόν και τα κράτη μέλη έχουν λάβει δεσμεύσεις από τη φαρμακοβιομηχανία για σταδιακή κάλυψη αυτών των απωλειών από την επόμενη εβδομάδα και για πλήρη ομαλοποίηση των παραδόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Γιάννη Παλαιολόγου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενημέρωσε τους ηγέτες στην αποψινή τηλεδιάσκεψη κορυφής σχετικά με τα εμβόλια των AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Εάν το εμβόλιο της AstraZeneca εγκριθεί όπως αναμένεται στις 29 Φεβρουαρίου, οι πρώτες παραδόσεις του θα γίνουν περί τα μέσα Φεβρουαρίου, ενδεχομένως και μια εβδομάδα νωρίτερα, αν απαλειφθεί το βήμα της μετάφρασης των σχετικών φυλλαδίων στις γλώσσες των κρατών μελών .

Στα μέσα Φεβρουαρίου, αναμένεται και η κατάθεση αίτησης από την Johnson & Johnson και πιθανότατα θα εγκριθεί στις αρχές Μαρτίου. Σε κάθε περίπτωση δεν αναμένει η Ευρώπη εμβόλια από την συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία πριν από το τέλος Μαρτίου.

Πηγή: skai.gr