Αυτοδυναμία Τζόνσον με μειωμένη διαφορά, προβλέπει η τελευταία δημοσκόπηση

Του Θανάση Γκαβού

Νίκη του Μπόρις Τζόνσον και των Συντηρητικών προβλέπει η τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για λογαριασμό του Sky News, με το περιθώριο αυτής της νίκης ωστόσο να έχει μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη μέτρηση.

Η δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 105.612 ανθρώπων και βασίζεται στο επιτυχημένο μοντέλο ανάλυσης MRP, δίνει στους Τόρις 339 έδρες, με το όριο της αυτοδυναμίας στις 325 έδρες.

Αυτό σημαίνει ότι το Συντηρητικό Κόμμα οδεύει προς το να εξασφαλίσει 21 έδρες περισσότερες από τις εκλογές του 2017.

Παρόλα αυτά, η προηγούμενη αντίστοιχη μέτρηση της YouGov προ δύο εβδομάδων έδινε πολύ πιο άνετη αυτοδυναμία στους Συντηρητικούς, με 359 έδρες.

Μάλιστα η εταιρεία τονίζει πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην εξασφαλίσει αυτοδυναμία ο κ. Τζόνσον, καθώς η εκτίμηση εμπίπτει στο περιθώριο στατιστικού λάθους.

Το φάσμα της εκτίμησης για τον αριθμό εδρών των Τόρις κυμαίνεται από 311 έως 367 έδρες.

Οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν προβλέπεται ότι θα καταλάβουν 231 έδρες, το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας SNP 41 έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 15 έδρες, το ουαλικό κόμμα Plaid Cymru τέσσερις έδρες και οι Πράσινοι μία έδρα. Η δημοσκόπηση δεν καλύπτει τη Βόρεια Ιρλανδία.

Σε επίπεδο ποσοστών ψήφου, οι Συντηρητικοί εκτιμώνται στο 42,6%, οι Εργατικοί στο 33,8%, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες στο 13,6% και το Κόμμα του Brexit στο 3,1%.

 

Πηγή: skai.gr