Αυστρία: Επίσκεψη στο ακροδεξιό αυστριακό «αδελφό» κόμμα θα κάνει ο Σαλβίνι

Για επικείμενη επίσκεψη, μέσα στο Μάρτιο, του αρχηγού της ιταλικής ακροδεξιάς «Λέγκα» και πρώην υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, στο αυστριακό «αδελφό» ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, γράφει την Παρασκευή η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, υπενθυμίζοντας ότι η τελευταία επίσκεψη του «δεξιολαϊκιστή και αρχιπροβοκάτορα» στη Βιέννη το φθινόπωρο του 2018, είχε προκαλέσει αναστάτωση.  

Η εφημερίδα δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για την «αναστάτωση», αναφέρει μόνον ότι υπήρξε έντονη φραστική αντιπαράθεση του Σαλβίνι με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν 'Ασελμπορν, υπονοώντας προφανώς ότι αυτή είχε προκληθεί όταν ο Ζαν 'Ασελμπορν, έχοντας αντιληφθεί πως το εμπιστευτικό Συμβούλιο Υπουργών στη Βιέννη καταγραφόταν σε βίντεο από τον Σαλβίνι, είχε οργιστεί και είχε εγκαταλείψει την υπουργική σύνοδο.  

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως, κατά την τελευταία επίσκεψη του Σαλβίνι στη Βιέννη «όλα ήταν ακόμη εντάξει» για τον ίδιο, που τότε διατελούσε Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, και τους οικοδεσπότες του, του Κόμματος των Ελευθέρων - τον τότε αντικαγκελάριο της Αυστρίας και αρχηγό των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, τον Χέρμπερτ Κικλ (τότε υπουργό Εσωτερικών) και τον τότε γενικό γραμματέα των Ελευθέρων Χάραλντ Βιλίμσκι.  

«Σήμερα τίποτε δεν είναι πλέον όπως παλιά, η Λέγκα και το Κόμμα των Ελευθέρων βρίσκονται πάλι στην αντιπολίτευση, και τα δύο κόμματα τιμωρήθηκαν στις εκλογές. Ωστόσο η φιλία τους κρατά, και έτσι ο αρχηγός της Λέγκα ανακοίνωσε τον ερχομό του στη Βιέννη», γράφει η Kronen Zeitung. 

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι μόλις χθες, ο Σαλβίνι είχε χαρακτηρίσει «αφύσικη» την νυν αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς με τους Πράσινους και είχε προσθέσει ότι με τον συνασπισμό αυτό δημιουργήθηκε ένας αριστερός «άξονας» που ο ίδιος θεωρεί «παράξενο».  

Επιπλέον, η θεωρούμενη ως λαϊκίστικη Kronen Zeitung, επισημαίνει πως η επίσκεψη του Σαλβίνι στη Βιέννη θα μπορούσε να είναι για τον ίδιο μία «μικρή φυγή προς τα εμπρός», καθότι είναι γνωστό ότι ο ίδιος πρόκειται να προσαχθεί σε δίκη με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και παράνομης κατακράτησης, για τις οποίες προβλέπονται ποινές φυλάκισης μέχρι και 15 χρόνια.
 
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ