Σοκολατάκια με μελαμίνη στην Ιαπωνία

Χημικές εργαστηριακές αναλύσεις, που έγιναν στην Ιαπωνία, επιβεβαίωσαν ότι σοκολατάκια κινεζικής προέλευσης και με διάθεση μέσω πολυκαταστημάτων περιείχαν αισθητές ποσότητες μελαμίνης, ειδικά στην περιοχή της Οζάκα.

Μάλιστα, στην εισαγωγική εταιρία "NS International" δόθηκε επισήμως η εντολή να φροντίσει να αποσυρθούν από τα ράφια των εμπορικών καταστημάτων του δικτύου του τα σοκολατάκια αυτά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται στο Τόκιο, έως τώρα ο εν λόγω εισαγωγέας έχει εισάγει 798.000 κουτιά με σοκολατάκια "Chocolate Pillows", με μελαμίνη, μέσω Σαγκάης.

Είναι γνωστό ότι πολλές εκατοντάδες παδάκια παρουσίασαν προβλήματα με τα νεφρά τους, όταν τύχαινε να καταναλώσουν ποσότητες απο τις εισαγόμενες, από την Κίνα, μικρές σοκολάτες.

Άλλωστε, τέσσερα μωρά πέθαναν από τον λόγο αυτόν, στην Ιαπωνία.

Τα σοκολατάκια αυτά, παραγόμενα με σκόνη γάλακτος, αλλά που έχει μελαμίνη, διαφημίζονται ως "υψηλά πρωτεϊνούχα" στην αγορά και κοστίζουν ακριβότερα...

Η μελαμίνη έχει ευρεία χρήση στην κατασκευή πλαστικών, αλλά και την παραγωγή εντομοκτόνων όπως και αγροτικών λιπασμάτων.
Πηγή: skai.gr