Εγκρίθηκε μέτρο για τη σύλληψη Μπους

Οι ψηφοφόροι σε δυο πόλεις της πολιτείας Βερμόντ ενέκριναν ένα μέτρο που δίνει εντολή στην αστυνομία να συλλάβει τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους και τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσένι για \"εγκλήματα κατά παραβίαση του Συντάγματός μας\", μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Το μέτρο, το οποίο εγκρίθηκε στις πόλεις Μπράτλμπορο και Μάρλμπορο, σε μια πολιτεία που είναι γνωστή για τις φιλελεύθερες θέσεις της σε εθνικά θέματα, δίνει εντολή στην τοπική αστυνομία να \"τους εκδώσει σε άλλες αρχές που μπορούν να ασκήσουν δίωξη σε βάρος τους\".

Στο παρελθόν, οι βουλευτές του Βερμόντ είχαν περάσει μη -δεσμευτικές αποφάσεις που καλούσαν για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ και την έναρξη διαδικασίας αποπομπής των Μπους και Τσένι, ενώ αρκετές πόλεις πέρασαν χωριστές αποφάσεις που καλούσαν για την αποπομπή του προέδρου και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Καμία από αυτές τις αποφάσεις δεν είχε οποιοδήποτε αντίκρισμα στην Ουάσινγκτον.

Ο Μπους ουδέποτε επισκέφθηκε το Βερμόντ ως πρόεδρος, αν και πέρασε τις διακοπές του σε οικογενειακό θέρετρο στο κοντινό Μέην.

Περίπου 12.000 άνθρωποι ζουν στο Μπράτλμπορο, στον ποταμό Κονέτικατ, στο νοτιοανατολικό άκρο της πολιτείας.

Στο κοντινό Μάρλμπορο ζουν περίπου 1.000 άνθρωποι.
Πηγή: skai.gr